Cinque Terre: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare

Cu bicicleta prin Cinque Terre

City break-ul de weekendul acesta mi-a schimbat topul personal al destinaţiilor. Cred că Cinque Terre a intrat direct pe locul 1!!

Peisajele, atmosfera, aerul şi mâncarea de pe coasta stâncoasă a Rivierei Italiene m-au făcut să mă îndrăgostesc iremediabil. O mare cristalină, multe cărări de trekking, vin de toate felurile şi turişti din toate colţurile (mai ales americani) se regăsesc în Cinque Terre. 

Către Cinque Terre

Fiind vorba de o arie protejată, un parc natural, accesul cu maşina nu se practică, fiind chiar interzis în unele locuri. (doar în Corniglia am văzut maşini, şi un taxi în Monterosso al Mare) Dacă mergeţi cu maşina până în Italia, vă sfătuiesc să o parcaţi în localitatea La Spezia. De acolo găsiţi cel puţin din jumătate de oră în jumătate de oră câte-un tren care face legătura cu oricare din cele cinci sate care alcătuiesc Cinque Terre. Cele mai apropiate aeroporturi sunt Pisa (aprox. 92 km) si Genova (aprox. 115 km).

V-aţi hotărât? Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza sau Monterosso al Mare, care vă încântă mai tare? :) O să revin cu detalii şi poveşti pentru fiecare în parte.

Satul Vernaza. Cum arata vacanta in Cinque Terre

8 Comments

 1. Reply
  Bia

  La fel am zis si eu, Cinque Terre a intrat pe locul 1 de cand am pasit acolo… Noi ne-am cazat in Corniglia, dar am vizitat toata zona, plus Pisa la sosire si Genova la plecare ;) Liguria este fantastica :)

 2. Reply
  Elena Cîrîc Post author

  Eu in Genova n-am ajuns, am venit si-am plecat prin Pisa. Insa prin Cinque Terre ne-am plimbat la greu. Cazati am fost in Riomaggiore si in Corniglia. In Corniglia am nimerit un apartament tare dragut, duplex, cu terasa faina. Si-am dat de un roman care lucreaza la unul din restaurante de 9 ani. :)

 3. Reply
  Madalin

  Si eu am fost weekend-ul trecut acolo si am ramas impresionat de panorama.
  Recomand tuturor sa viziteze macar odata zona:)

 4. Reply
  Elena Cîrîc Post author

  Madalin, am aflat ulterior (de pe Facebook) ca ai fost si tu acolo! (Si n-ai zis nimic!) Ai reusit sa le vezi pe toate 5?

 5. Reply
  Madalin

  Absolut pe toate cele 5:)
  Stiam ca tu le vei prezenta mult mai bine:)

 6. Reply
  Elena Cîrîc Post author

  Pai bun, si-atunci zi-ne, care ti-a placut cel mai mult? Eu inclin catre Vernazza, acolo am facut si baie. Dar fiecare are ceva special si mi-e greu sa aleg una singura, chiar mi-e greu.

 7. Reply
  Madalin

  Mie mi-a placut camino del amore :)

 8. Reply
  Mirela

  Si mie mi-a placut mult zona. Am calatorit cu trenul, dar intre Riomaggiore si Manarola, precum si intre Vernazza si Monterosso, am mers pe jos, pe traseul special amenajat pe malul marii. Drumul este f frumos, un vis.
  Eu am fost la cateva luni dupa aluviunile din octombrie 2011 si m-au impresionat energia si entuziasmul cu care oamenii au muncit pentru a sterge urmele dezastrului.
  Genova nu e f departe si merita, pe deplin, sa fie vizitata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *