City break-uri în România?

Pe site-ul Paravion există frecvent oferte atractive de city break-uri în Europa (Praga, Berlin,  Roma, Viena, Paris, Londra etc.), dar ideea de city break în România nu-i aşa bine promovată. Motiv pentru care bloggerii de travel s-au unit astăzi din nou pentru o cauză comună: aceea de a promova oraşele de la noi ca destinaţii turistice.

Cezar a povestit, pe scurt, despre Brasov, Sibiu, Sighişoara, Alba-Iulia şi Oradea.

Liliana ne-a învăluit în aromele din Târgu Mureş: „Dimineaţa, pe centru, te izbeşte mirosul de plăcinte, omniprezent la fiecare colţ de stradă. Adjudecat: oraşul întreg e cuptorul bunicii plin de bunătăţi aburinde. Ce n-am mai văzut de mult pe la noi e tradiţionalul lapte cu cacao, ăla de-l beam când eram mici la grădi! Alături, pe alese: un croissant, o plăcintă, o budincă, o prăjitură, un foietaj, un fornet, un ceva de patiserie.”

Ina de la LumeaMare a povestit despre Sibiu: „Tot timpul se întâmplă ceva în Sibiu. Mai un festival de folclor, o Artmanie, un festival de film sau teatru, nu trebuie decât să cauţi un pic şi hop! ai şi divertisment.”

Anda a scris despre „Orașul de sub Tâmpa. Medieval, urși, munte, frig. 280.000 locuitori. Orașul de care au auzit toți românii.” Dar oare câți dintre voi aţi vizitat cu adevărat Braşovul? Şi Carmina vă oferă motive suficiente ca să vizitaţi Braşovul. (parc Aventura, Paradisul Acvatic, Cetăţuia etc.)

Nu cunosti un oras pana nu mergi in suk, spunea un calator si negustor arab, cu cateva sute de ani in urma”, asa ca, daca se apropie ora pranzului, Nicky Predescu ne pofteşte in Piata Centrala din Craiova. „Nu, nu sa va luati gogosari si varza pentru muraturi, ci sa incercati pastrama, mustul si traditionalul zaibar oltenesc, la terasele de acolo, transformate toamna in mustarii.”

„Asezat pe malurile Dunarii, orasul Tulcea este cunoscut mai mult ca principala poarta de acces spre Delta Dunarii, decat ca destinatie turistica.” Dar Ciprian Caraba ne propune să privim Tulcea cu alţi ochi.


Alex Filip zice că „dacă intr-adevar ne decidem sa petrecem un weekend break la Piatra Neamt, atunci ne recomandă sa luăm cina la Momenti sau Noir, să servim un cappuccino la Casablanca, să mancăm o prajitură la cofetaria Central, sa ne distrăm la Chaplin’s sau Tequila şi sa ne cazăm fără nicio ezitare la Central Plaza Hotel.”

Sighişoara e fotogenică, e în mijlocul naturii și are poveste. În plus, are elementele unei excursii de weekend. E un oraș mic și e situat în centrul țării, deci relativ aproape de orice altă locație românească. Se vizitează la pas lent; la pas, pentru că centrul istoric se întinde pe o suprafață mică, și lent pentru că e pe dealuri, dar mai ales pentru că merită savurată.” Foarte fain scris, Alexandra Seghedin!

Despre Sfântu Gheorghe Bianca a scris: „Fluviul se dă bătut în faţa mării, iar marea îl linişteşte cu valurile ei până îl înghite complet.”

Iulian Sirbu şi-a documentat articolul despre Sinaia făcând o paralelă cu schiţa lui Caragiale, „Tren de plăcere”. („Sinaia este singurul oraş cu trei gări atât de apropiate, dintre care două sunt Gări Regale.”)

Marius Gabriel Pop ne invită să petrecem un weekend la Raul Domnitelor (actualmente Baia Mare). („Orasul este “impartit”  in doua zone: “centrul vechi” in care domina piata centrala impanzita de restaurante si unde veti gasi putine blocuri  si “centrul nou” dominat  de cladirile noi.”)

Adriana Cocic de la viajoa.ro scrie despre Câmpulung Muscel şi despre „farmecul unui oras care la prima auzire nu suna a destinatie sexy-trendy-cool.”

Ioana Budeanu ne perindă prin oraşul ei natal, Iaşi, prin Piaţa Unirii, pe lângă Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, pe lângă Mitropolie şi alte asemenea obiective turistice.

Despre Cluj-Napoca a scris Alice, oferind multe detalii despre cum poţi ajunge în Cluj, unde să te cazezi, unde să mănânci ceva bun, ce să vezi în mod special sau unde să te distrezi.

„O incursiune în singura cetate locuită din Europa (aşa cum ne place să o spunem) e întotdeauna un prilej de bucurie, relaxare şi dezmăţ.”, spun TravelBadgers.com despre Sighişoara.

Iar eu…eu am scris despre Brăila, oraşul meu natal. Cu drag! :) Şi despre vecinul de la nord, Galaţi, a scris Narcisa de la travelgirls.ro.

Dar nici Bucureştiul, oraşul contrastelor, nu putea lipsi de pe lista. A povestit Petrus Lungu despre el.

V-aţi hotărât? Unde plecaţi în weekend? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *