6 tururi pe care le poţi face în Berlin

city break Berlin

Berlinul, cel mai mare oraş din Germania, atât ca populaţie, cât şi ca suprafaţă, are  multe de oferit şi trei zile nu-ţi sunt suficiente ca să poţi să zici c-ai cunoscut oraşul. Dar în 3 zile îţi poţi face o idee despre ce e vorba, mai ales dacă profiţi de măcar unul din tururile organizate.

Poarta Brandenburg, Berlin

Eu, de exemplu, am făcut o plimbare de o oră cu vaporul pe Spree. Sunt mai multe locuri de unde poţi începe turul, îţi recomand să încerci lângă Dom sau sub podul Weidendammer (podul cu lacătele iubirii) Te costă cam 10-11 euro, tururile se organizează din oră în oră sau din 90 în 90 de minute, iar înăuntru primeşti un fel de cască audio pe care o poţi seta într-una din limbile de circulaţie internaţională şi care te va ajuta să înţelegi ceea ce ţi se povesteşte (în germană) despre clădirile situate de-a lungul râului. Zic eu că merită. Mie mi-a plăcut, mai ales după o zi întreagă de umblat. M-am relaxat fără să mă simt vinovată că ratez ceva. 

Poţi închiria o bicicletă pentru o zi (pentru 10-12 euro) sau poţi alege unul din cele 5 tururi propuse de compania Fat Tire Bike Tours. (sau alta asemenea) Am văzut destul de multe grupuri organizate de biciclişti prin oraş şi mi s-a părut o idee excelentă.

O altă variantă faină, dar costisitoare, e reprezentată de City Segway Tours.  Segway e o bicicletă electrică cu auto-echilibru. Are o mică platformă joasă pe care te urci, avînd în dreapta și în stânga câte o roată de mărime mijlocie, și în mijloc un ghidon (tijă) subțire și înaltă ca de trotinetă, cu mânere. Segway este ținut în picioare în echilibru static sau dinamic de către un computer și motoare electrice plasate discret sub platformă. Un tur de aproximativ 4 ore costă cam 60 de euro de persoană, şi e musai să laşi un gaj de 200 de euro. Dar cred că e super tare să vezi astfel Berlinul (pe zi sau noapte), aşa că dacă te ţine buzunarul, nu ezita. :) Îi găseşti chiar vis-a-vis de Dom.

Varianta low-cost ar fi să te înhămi la drum, pe jos, cu autobuzul sau cu U-Bahn. Există aşa-zişii Berlin Experts, dispuşi sa te plimbe şi să îţi povestească despre oraş. Nu au o taxă impusă, dar se presupune că le vei da la final o sumă de bani, pentru efortul depus şi timpul petrecut cu tine. Îi găseşti pe Metzerstrasse 38.

Acelaşi lucru e valabil şi în cazul tururilor denumite Berlin Walks. Te-ai putea plimba prin fostele cartiere evreieşti, ai putea vedea  sediul SS şi Gestapo sau alte puncte de atracţie interesante, mai ales dacă eşti pasionat de istorie. Îi găseşti pe Sensburger Allee 2.

Iar unul dintre tururile care mi-au atras cel mai mult atenţia se numeşte, simplu: Trabi-Safari. Dacă nu l-aş fi descoperit abia în ultima seară petrecută în Berlin, cu siguranţă aş fi închiriat un trăbănţel şi-aş fi dat o tură cu el. Au peste 100 de maşini pentru turişti, au 3 rute diferite, la alegere, iar preţurile cam astea sunt:

79.00 euros per person for 3-4 pers. / Trabi 
89.00 euros per person for 1-2 pers. / Trabi

Scump, dar când o să vezi cât de frumoase sunt Trabanturile, o să treci peste preţul ăsta. :) 

Şi-acum, sunt curioasă, dacă ai avea de ales, pe care dintre tururile de mai sus l-ai încerca prima oară? Şi eventual zi-mi şi de ce, te rog. :)

2 Comments

 1. Reply
  sorin

  M-am dat cu trabantul in Berlin, in cadrul unui eveniment organizat de Toshiba! Foarte fain traseul si experienta:). Masinutele de carton chiar se tin bine, asta daca si propietarii au grija de ele:).

 2. Reply
  Elena Cîrîc Post author

  Norocosule! :)
  Mai tii minte ce traseu ai parcurs? Ai povestit undeva? (link!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *