După ce a scris manifestul pentru normalitatea aeroportului Otopeni, blogosfera de turism autohtonă s-a unit pentru a promova oraşele României ca destinaţii turistice de weekend. Astăzi, însă, bloggerii au scris despre mijloacele de transport pe care le preferă atunci când călătoresc.

Ei bine, ce credeţi voi că preferă ParAVIONul? (Mănăstire-ntr-un picior, ghici, ciupercă, ce e?)

Zborul cu avionul e cel mai rapid şi sigur mod de transport. “Un studiu efectaut de catre US National Safety Council arata ca zborul cu avionul este de 22 de ori mai sigur decat transportul cu masina. De asemenea, media in US de persoane decedate pe sosea pe o perioada de 6 luni este de 21.000 de persoane. In ceea ce priveste zborul cu avionul, cifra de 21.000 desemneaza numarul total de persoane decedate pe intreg globul in ultimii 40 de ani. Inca un aspect important care ar trebui sa ne incurajeze sa alegem avionul in detrimentul masinii sau trenului, este ca 3 milioane de oameni zboara cu avionul in fiecare zi si ca un avion Boeing decoleaza undeva in lume la fiecare 2 secunde in mod constant.” (sursa)

Iar dacă ne uităm pe cifrele comunicate de Euromonitor International în studiul “Travel retail in Romania” din iunie 2012, zborurile “de plăcere” (leisure flights) achiziţionate de la intermediari au crescut în 2011 cu 16%. Se pare că încet-încet tot mai mulţi români îşi înving teama de a zbura cu avionul şi preconcepţiile referitoare la preţurile mari pe care se crede că le au biletele de avion.

Să ne uităm un pic pe ofertele de azi:

E fascinant să puteţi pleca din România, unde-i frig şi plouă momentan, şi în doar câteva ore să ajungeţi în Gran Canaria, de exemplu, unde sunt 26 de grade Celsius as we speak. Sau, dacă vreţi, să vă plimbaţi pe cinci continente în aceeaşi zi: Adrian Butterworth şi Garfors Gunnar au călătorit pe 5 continente, în data de 18 iunie 2012. Excursia lor a durat 29 de ore, dar cei doi au reuşit să atingă 5 continente într-o singură zi, prin schimbările de fus orar. (sursa)

Imagination sets the spirit free

Into distant lands of fantasy

Close your eyes and you will see

Within your mind there lies the key…

Da, avionul rămâne preferatul multora dintre noi, oferind siguranţă, eficienţă, rapiditate şi confort (şi de ce nu, bucurii simple, la vederea norilor pufoşi), dar aşa cum vă spuneam mai sus, acest articol face parte din campania blogosferei românesti turistice cu scopul de a prezenta mijloacele de transport pe care le aveţi la dispozitie atunci când mergeţi în vacanţă. Foarte multe bloguri de călătorii au publicat astăzi articole pe această temă şi vă recomand să le citiţi, sunt extrem de variate:

=> Cezar Dumitru a scris cateva Amintiri Feroviare si a facut pe .com, in limba engleza, o excelenta Pledoarie in favoarea TRENULUI.

=> Narcisa de la TrevelGirls a scris un Ghid de Buna Purtare in Avion

=> Gabriela Solomon a scris pe Viajoa despre o Aventura pe doua roti in Amsterdam

=> Ioana Budeanu a facut o interesanta Istorie a Mijloacelor de Transport din Calatoriile sale…

=> Liliana Oprisan ne-a impartasit din Placerea de a calatorii cu (t)Renul (si veti afla cine e de fapt RENul ;-) )

=> Anca Serban de la 1001 calatorii ne-a vorbit despre Planificarea Calatoriei cu Avionul

=> Ciprian Caraba ne explica de ce si cum Calatoria scuza mijloacele

=> Sorin Rusi ne explica Cum sa ne imbunatatim sansele de supravietuire in cazul unui accident cu avionul

=> Carmina Nitescu a scris pe Turism Market despre Ce fel de transport e recomandat turistilor

=> Tot Carmina ne intreaba Cu ce mergem in Vacanta?

=> Bia ne asigura ca Cea mai buna calatorie incepe cu o rasucire a cheii de contact

=> Ioana ne vorbeste Printre Randuri despre Samburele oricarei calatorii

=> Dorin Taranu ne povesteste Cum l-au fermecat trenurile

=> Dianora Ungureanu – Maier ne povesteste cateva Aventuri si Amintiri din Trenuri

=> How Do I Bike (via SLOW RIDE)

=>Alice ne povesteste despre 5 Orase indragite pentru Mijloacele de Transport specifice

=> Cristian Francu scrie despre…teleportare!

=> Andreea povesteste si ea in fotografii despre mijloacele de transport incercate, dar si preferate.

=> Iulian alege oricand trenul şi are o experienţa bogată în acest sens

si lista continua! Eu abia am publicat, deci mai aveti timp si voi, ceilalti, sa scrieti un articol pe tema asta. :) Şi să ne spuneţi care sunt mijloacele voastre de transport preferate pentru călătorii!