Iarna în Barcelona

Zilele trecute m-am lăsat cucerită de soarele barcelonez. În timp ce capitala românească era încă invadată de zăpadă, în oraşul lui Gaudí oamenii leneveau pe plaja din Barceloneta şi purtau ochelari de soare.

Ninsoarea nu e un fenomen meteorologic prea des întâlnit prin Catalonia. Se zice că n-a mai nins pe acolo din 2010. Iar atunci când a nins, catalanii s-au minunat şi s-au panicat, de parcă la ei venea sfârşitul lumii mai devreme.

Citeste cele mai noi articole de calatorie pe blogul Paravion www.blog.paravion.ro

În Barcelona în decembrie e perfect normal să iei micul dejun pe terasă, la soare.

Şi la fel de normal e să iei prânzul în parc (Parc de la Ciutadella), tot sub soare.

Aşa că dacă vreţi să uitaţi de cârnaţi, tobă, caltaboşi şi alte cele, vă recomand să încercaţi câteva zile de decembrie sau ianuarie în Barcelona. Sunt de părere că vă veţi bucura şi dvs. la fel de mult de soarele generos! 

PS: dacă veţi călători alături de nemţi sau danezi, veţi aprecia şi mai mult soarele. Ii veţi vedea cum se întind ca nişte reptile sub corpul ceresc, oricând şi oriunde, încercând să încorporeze cât mai multă căldură naturală în oasele lor. :)

3 Comments

 1. Reply
  Ovi

  Momente unice! Frumos!

 2. Reply
  victor

  Ninge in Catalunya. Nu ninge prea des in Barcelona. Dar in Catalunya da. Doar ca sa nu fie prost informati cititorii tai.

 3. Reply
  victor

  BTW, locuiesc de aproape 4 ani aici, deci direct din surse :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *