Iata ca s-a mai incheiat o saptamana, pentru unii a fost saptamana de munca, pentru altii a fost de calatorii. Nu va ingrijorati daca ati muncit toata saptamana, roata se invarte si va veni si vacanta mult dorita. :) Dar haideti sa vedem pe unde au mai calatorit autorii blogurilor de travel.

Pentru prima calatorie nu a fost nevoie decat de o cartela de metrou, caci zona vizitata a fost Regie – Belvedere, cu oprire la conacul Golescu-Grant. Poate ati trecut de multe ori pe langa el, eu azi mi-am propus sa-l si vizitez!

Continuam cu poze mirifice ale peisajelor de iarna din Romania, unde se ajunge cu schiurile si pieile de foca. Mai multe detalii in RT (raportul de tura :P ) de pe Varful lui Patru.

Pentru cei care s-au plictisit de aceleasi obiective vizitate si ras-vizitate din Venetia, sa stiti ca mai exista si altceva in afara de canale, gondole  si Piata San Marco. Este vorba despre insula San Michele, care serveste drept “cimitir plutitor”, si daca treceti peste partea morbida, veti descoperi un loc linistit si pitoresc.

Aflati ca Salzburg este un orasel sarmant, chiar si pe ploaie. Oricum, nu am auzit sa fi fost vreodata cineva in Salzburg si sa nu fi plouat. Chiar si asa, sunt o gramada de locuri de vazut in orasul lui Mozart.

Salzburg-Panorama

Daca tot a fost V Day saptamana aceasta, nu se poate sa nu mentionam macar un articol care demitizeaza destinatiile romantice impamantenite. Romantici puteti fi oriunde, nu trebuie sa mergeti neaparat la Paris sau Venetia pentru asta.

Trebuie sa va mai spun de inca un articol romantic, din care voi extrage o fraza care mi-a placut mult: “cred cu tărie că romantismul nu îl poţi programa atunci când ai tu chef. Că cele mai seducătoare momente vin atunci când trebuie. Şi, mai ales, când nu le cauţi…” Despre ce moment romantic este vorba, vedeti aici.

Imperator ne spune intr-un articol ce a invatat el din calatorii. Am gasit mai multe lucruri pozitive decat ne asteptam, si am tras si noi concluzia ca “trebuie sa te concentrezi pe partea plina a paharului”, si sa te bucuri de experientele ce iti ies in cale.

Daca v-ati plictisit de vremea mohorata, poate v-ar placea sa vedeti niste poze cu lagunele din Filipine, ca sa stiti ce planuri de calatorie va faceti anul acesta.

In incheiere – cateva recomandari de evenimente dragute care se intampla in weekendul 15-17 februarie, sfaturi pentru planuirea unei vacante reusite, si sfaturi despre cum sa nu fiti furati in calatorii.