13 motive (norocoase) pentru a vizita Cipru :-)

 1. Cipriotii sunt extrem, extrem de prietenosi si serviabili. N-o sa auzi “nu se poate”, ci doar “hai sa vedem cum facem”.
 2. Cei mai multi ciprioti vorbesc fluent engleza, chiar si soferii de autobuz sau batranii care-si petrec dupa-amiaza pe o banca. (motivul e ca pana in 1960 Cipru a fost colonie a Regatului Unit) In plus, comunitatea de romani e a doua cea mai mare comunitate de expati de pe insula, dupa cea a rusilor, iar cei mai multi dintre ei lucreaza in turism. Deci probabil ca veti putea comanda direct "O cafea cu lapte, va rog!"
 3. Se conduce pe partea stanga, tot datorita influentei britanice and this should be fun. Mie mi se pare imposibil sa conduc pe stanga si sa schimb vitezele cu stanga. Dar presupun ca te obisnuiesti repede. (daca inchiriezi o masina pe insula vei avea, oricum, numar rosu, spre deosebire de localnici, care au numarul galben; deci localnicii vor fi in alerta, newbies in town)
 4. Gastronomia bogata, cu fructe de mare si peste proaspat la tot pasul. Daca mergi cu 3 prieteni, comandati un "meze" pentru doi, o sa mancati pana nu va mai puteti ridica de pe scaun, si mancare tot o sa ramana. Daca sunteti mai conservatori din fire si va place Pizza Hut, cu 6.95 euro puteti avea “all you can eat”, insa eu va recomand din suflet sa incercati tavernele si produsele locale.
 5. Istoria lunga, bogata si colorata. Insula Cipru a cunoscut numeroase stapaniri in decursul istoriei: asiriana, egipteana, persana, romana, bizantina. În secolul al XII-lea a fost ocupată de cruciați pana in 1489, când a trecut sub stapanirea Venetiei. În 1571 a fost ocupata de Imperiul Otoman, iar in 1878 de Imperiul Britanic.
 6. Pasarile flamingo care pot fi observate pe Larnaca Salt Lake iarna, pana in luna martie inclusiv.
 7. Apa calda a marii, cu temperaturi medii de 21-22 grade.
 8. Cele 58 de plaje decorate cu steagul albastru.
 9. Cele 342 de zile insorite din an. Plus hotelurile de 4 si 5 stele, care nu se inchid la final de septembrie. (Full season e aici intre 1 aprilie si 30 noiembrie, dar statiunile nu sunt parasite odata cu finalul lunii noiembrie, puteti si e recomandat sa mergeti si in celelalte luni ale anului, veti avea ce face acolo.)
 10. Cei 240 de km latitudinali si 100 km longitudinali va permit sa va plimbati in lung si-n lat, sa vedeti in fiecare zi alt oras si alta plaja.
 11. Cele mai multe atractii turistice pot fi vizitate la pas sau luand un simplu autobuz intre orase. Biletele de autobuz costa de la 4 euro pana la 7 euro intre un oras si altul. Iar distantele sunt mici, de exemplu intre Larnaca si Limassol sunt 70km, 1h30' de mers cu autobuzul. (vedeti www.intercity-buses.com pentru detalii)
 12. Zborurile care leaga Bucuresti de Larnaca de cel putin 13 ori pe saptamana. (Tarom are saptamanal 6 curse , Blue Air are 5 si WizzAir are alte 2 curse).
 13. Durata zborului Otopeni-Larnaca e de doar 2h10'! Deci oricand vreti sa va balaciti intr-o mare cristalina sau sa leneviti netulburati pe marginea unei piscine, aveti Cipru ca optiune.

 

 

 

2 Comments

 1. Reply
  ignat manuela

  buna ziua,
  o persoana de contact in cipru aveti?
  va solicit o intalnire de afaceri.
  va multumesc anticipat!
  manuela ignat/marketing director Rockmore property management/girne /northern cyprus/

 2. Reply
  Elena Cîrîc Post author

  Sigur, va trimitem pe email. Multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *