Combinaţia perfectă pentru Berlin

După cum vă spuneam ieri, până pe 1 august aşteptăm înscrierile voastre la concurs. Miza? 2 bilete de avion, către oricare din oraşele Barcelona, Berlin, Londra, Madrid sau Roma! Voi alegeţi când, cu cine şi pentru cât timp!

Am primit deja o serie de "combinaţii perfecte" foarte inspirate, şi încet-încet o să vi le arătăm şi vouă. Să-ncepem cu Berlin, aşa cum il descrie M.B.:

Berlin avea aerul unui oraş de oţel când l-am văzut prima oară. Coruptă de lecţiile de istorie despre Germania nazistă şi de clişeul despre rigoarea germană, percepţia mea asupra acestui oraş era cât se poate de greşită. Dar lucrurile aveau să se schimbe curând…

Cutreierând marea capitală ba la pas, ba cu S-bahn-ul sau U-bahn-ul, am descoperit rând pe rând locuri şi oameni care m-au uimit. Dintre ele, preferatul meu rămâne Alexanderplatz, loc preferat de întâlnire al berlinezilor, unde coabitează magazine de firmă şi vânzători de wurst, clădirea primăriei şi fântâna lui Neptun, peste toate veghind din înălţimi turnul de televiziune. De acolo, paşii mă duc pe Karl-Liebknecht-Strasse, peste podul câinilor, pe lângă flaşnetari şi ruşi care te tentează cu marfa lor specifică întinsă pe tarabe. Unter den Linden, sau bulevardul de sub tei, străjuit de o parte şi de alta de Domul din Berlin, Muzeul de artă, de Bibliotecă, Operă şi Universitatea Humboldt şi alte clădiri minunate, se opreşte la vestita Poartă Brandenburg.

Dacă la acest perimetru pe care îl parcurg ori de câte ori am ocazia, mai adaug verdeaţa şi lebedele din Treptower Park, diversitatea şi dezinvoltura oamenilor din metrou, lacurile din marginea oraşului, grafitti artistice de pe clădiri şi senzaţia de spaţiu şi aer, atunci pot să afirm cu siguranţă că percepţia mea despre Berlin s-a schimbat fundamental. Sau măcar cât să-mi doresc să-l revăd iar şi iar…

1 (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *