Data viitoare când mergeţi în Londra trebuie să…

… vizitaţi neaparat Greenwich, acest district din sud-estul Londrei, situat în Royal Borough de Greenwich, la 8.9 km sud-est de Charing Cross. (Charing Cross – "centrul Londrei", unul din punctele folosite pentru a măsura distanţele din Londra)

Fiindcă oferă una dintre cele mai bune vederi panoramice din Londra:

Greenwich este recunoscut pentru istoria sa maritimă și pentru că a dat numele meridianului Greenwich (0 ° longitudine) și standardului Greenwich Mean Time (GMT).

DSC04255

DSCN5095 DSCN5090

DSC04251 DSC04252

În plus, în 1997, Greenwich a fost adaugat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pentru concentrarea și calitatea de clădiri de interes istoric și arhitectural. Acestea pot fi împărțite în grupul de clădiri situate de-a lungul râului, Greenwich Park și centrul orașului în stil georgian și cel victorian.

Informaţii foarte bine structurate despre punctele de interes turistic găsiţi aici. Bilete de avion București-Londra, de la 92 euro, pe site.  Mind the gap! :)

1 Comment

  1. Reply
    Maria

    subscriu la ideea ca trebuie neaparat vizitat frumosul Greenwich daca va aflati in capitala Marii Britanii, mai ales ca se poate ajunge destul de usor cu vaporasul din centrul Londrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *