O singură Barcelona, două păreri

În timp ce capitala românească încă păstrează dealuri de zăpadă, probabil că în oraşul lui Gaudí oamenii lenevesc pe plaja din Barceloneta şi poartă  ochelari de soare.

"Deja ravnesc la minunatele dimineti petrecute acolo, intr-o cafenea de pe artera La Rambla din Barcelona. Cafea, strazi inguste, magazine cochete, oameni de diferite culturi si dimineti caldute, ahhh , un mozaic viu.

Daca asta nu ma va trezi, voi face "un dus rece" mutandu-ma la Aquarium-ul din Barcelona. De dusul rece va avea parte intai portofelul meu, cand voi plati biletul de intrare, dar… detalii detalii. Castile mele prea putin stau acasa in excursii, dar acolo as vrea sa ma plimb alaturi de fiecare vibratie a orasului. Vreau sa ma plimb alaturi de melodiile romantice ale cantaretilor stradali, sa ma las purtata de vraja statuilor vii si sa colind parcul Guell indrumata de Antoni Gaudi.

Cum spuneam ca fara muzica nu se poate, ar fi inevitabil sa nu-mi clatesc ochii prin minunatul "Palat de Muzica Catalana". Plimbarile ca plimbarile, dar mereu voi gasi o scuza sa mananc ciocolata si ce scuza mai buna ar fi decat o vizita la muzeul de ciocolata? Si surpriza, biletul poate fi mancat! Mmm, daca ar fi si biletele de autobuz comestibile m-as face colectionara.

Nu sunt un adult in toata regula, chiar daca am pretentii de la mine pentru cei cincisprezece ani ai mei, dar ce copil mare ar rezista tentatiei de a intra in parcul Portaventura? Presupun ca mi-as petrece cam 40% din timpul meu in Barcelona doar in parcul de distractii, alaturi de o vata de zahar (doua, patru, cinci…) si de toate minunatiile furatoare de tipete.

Offf, doar gandul ca as putea petrece cateva zile acolo m-a extenuat, insa la locul faptei ma voi inarma cu frappe-urile mele favorite si cu  chef de distractie cat incape." (Lazaroiu Delia, participantă la concursul Combinația perfectă)

"Da, vreau sa merg in Barcelona pentru ca vreau sa ii prezint iubitului meu orasul lui Gaudi, pe care eu l-am vizitat in adolescenta si mi-a ramas in suflet pentru totdeauna.

Avem o relatie de 4 ani si pana acum planetele nu s-au aliniat in asa fel incat sa putem face o calatorie la Barcelona. Imi doresc atat de mult aceasta calatorie, incat in fiecare seara, cand pun capul pe perna, imi imaginez cum vom merge de mana pe Rambla, unde culorile se combina intr-un fel pe care nu l-am mai intalnit in alte locuri, si cum vom manca o portie de Paella la una din terasele din port, unde mireasma gustarilor alese se combina perfect cu briza sarata a marii. Imi mai inchipui cum il duc la Zoo sa ii arat animalele pe care le priveste ore in sir pe National Geographic si sunt convinsa ca ar fi uimit de ambientul in care traiesc, total diferit de clasicele custi de pe la alte gradini zoologice. Si nu in ultimul rand, vreau sa privim impreuna spectacolul Fantanilor de la Monjuic, unde muzica se combina cu miscarile languroase ale stropilor de apa si cu jocul luminilor in culori felurite." (Oprian Raluca, participantă la concursul Combinația perfectă)

Barcelona voastră cum arată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *