Spuneți adio vizei de Dubai!

Vestea cea mare e că nu mai aveți nevoie să aplicați pentru viză ca să zburați din România în Dubai! La sosire acolo vi se vor emite vize de vizitatori.

Eliminarea obligativităţii vizelor a intrat în vigoare începând cu data de 22 martie, iar ţările care beneficiază de această facilitate sunt: România, Ungaria, Polonia, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Lituania, Letonia, Estonia, Malta, Cipru, Croaţia şi Bulgaria.

Astfel, Emiratele Arabe Unite vor asigura pentru cetăţenii celor 28 de state membre ale UE posibilitatea de a călători în ţara lor fără să fie nevoie de solicitarea vizei.           
În acest regim se acordă turiștilor români un drept de şedere pe teritoriul EAU de 30 zile. Dreptul de şedere poate fi prelungit o singură dată, pentru alte 30 zile, contra unei taxe de 500 AED. Prelungirea dreptului de şedere se obţine de la Departamentele/Direcţiile generale pentru imigrări din capitala fiecărui Emirat, înainte de expirarea dreptului de şedere atribuit la intrarea pe teritoriul EAU. Nerespectarea dreptului de şedere acordat se penalizează cu amendă de 100 AED pentru fiecare zi de depăşire a perioadei respective. Însă mai multe informații pe această temă găsiți pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Important acum e să rețineți că nu vor mai fi taxe suplimentare pentru viză sau o perioadă de așteptare pentru procesarea aplicației de viză. Ceea ce înseamnă că e suficient să vă cumpărați biletul de avion spre Dubai și să zburați. :)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *