Londra. Hyde Park + Sultans of Swing sau Buckingham Palace + Borough Market

Londra este pentru Cornelia Predoiu orașul în care s-ar muta, astfel că o escapadă la Londra e binevenită oricând!

Pentru următoarea vizită combinația perfectă ar fi Buckingham Palace și Borough Market. Sunt două atracții ale aceluiași oraș, spunând povești diferite despre stil de viață, istorie și oameni, între cei cu sânge albastru, localnici și imigranți.

Pe de o parte e cultură, istorie și modul de viață regesc, al unei famii regale puternice, iar de cealaltă parte e stilul de viață al locuitorilor Londrei, un amalgam de nații și etnii cu obiceiuri diverse. Se pare că Londra le-a acceptat și a înglobat stilul de viață al imigranților, iar aceștia au îmbogățit-o, aducând un pic de spirit oriental orașului. Londra e un oraș multicultural, viu, un loc în care te bucuri să fii!

Buckingham Palace Londra
Buckingham Palace

Iar pentru Ioana Manu Londra nu este doar un oraș, nu înseamnă doar muzee, doar Covent Garden sau Tower Bridge.

Londra este muzică. Ca o împătimită a oldies-ului britanic, vizita mea la Londra a avut întotdeauna o coloană sonoră specifică: "London Callin" urlă în căști încă din avion; "We are the Champions" la Dominion Theatre; Major Tom îmi povestește "Space Oddity" în timp ce mă plimb pe Stansfield Road, prin fața casei din copilărie a lui Bowie; cânt "Hey Jude" în timp ce traversez agale prin intersecția de la Abbey Road și mă minunez de răbdarea șoferilor ce așteaptă ca toți turiștii să-și facă poză pe trecerea de pietoni.

Dar pe lângă toate acestea, nimic nu este mai impresionant, nimic nu mă face să mă simt mai londoneză decât o plimbare pe înserat în Hyde Park. E ceață și soarele tocmai apune. Stau aproape împietrită în timp ce o veveriță îmi mănâncă din palmă și mă părăsește îndată ce-și termină festinul de nuci și alune. Mă întind pe iarbă și închid ochii. Nu știu dacă se aude din căști sau doar îmi închipui, dar mă las purtată de acordurile de chitară ale lui Mark Knopfler și-ai săi Dire Straits. Sultans of Swing. Începe să plouă londonez…cu stropi mici și rari, aproape ca o burnița, și este sfârșitul perfect al unei zile perfecte.

"You get a shiver in the dark,

It's raining in the park, but meantime:

South of the river, you stop and you hold everything."

2 Comments

 1. Reply
  Silaghi David

  Bună ziua,

  Silaghi David mă numesc, sunt din Oradea. Acum doi ani când am făcut lucrarea de licență și am făcut o cercetare între blogurile din România, mai exact despre blogurile ca și instrumente de marketing, poate că și pe Dvs. v-am căutat. Am primit 250 răspunsuri pe care le-am putut folosi și a ieșit o lucrare foarte bună.

  Acum urmează să fac lucrarea de disertație și aș dori să analizez puțin blogurile corporate, mai exact o comparație între blogosfera americană și română. Deja am și primit câteva răspunsuri positive, iar acum caut bloguri din România și aș dori să întreb dacă ați fi deschiși la câteva întrebări?

  Mulțumesc frumos pentru răspuns!

  Cu respect,
  Silaghi David

 2. Reply
  Elena Cîrîc Post author

  Buna, David.

  Sigur, Alexandra iti va raspunde la intrebari, te va contacta pe email. Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *