Licităm 5 zile de februarie în Barcelona

„Barcelona şi o persoană dragă. Nimic mai mult. E suficient să fii acolo, să te pierzi printre străzile oraşului, să te bucuri de mirosuri diverse şi culori fascinante. Să te laşi vrăjit de clădiri impunătoare şi arhitecturi diverse. Să guști tot ce nu ai mai gustat vreodată, să păşeşti timid pe străzi pietruite, să îţi încânţi privirea cu luminile ameţitoare ale Barcelonei, să te opreşti la colţ de stradă să asculţi o chitară răsunând, să dansezi un tango în plină stradă. E greu de descris în cuvinte atâta magie.” (Lavy Bîlba)

Tot despre magie printre clădirile lui Gaudí din L’Eixample & Fântâna Magică de pe dealul Montjuïc povestește și Dana Ionda:

Influenţa lui Gaudí poate fi simţită la tot pasul în Barcelona, însă în cartierul Eixample este parte integrantă a vieţii de zi cu zi. Aici se află clădirile rezidenţiale şi funcţionale, care poartă emblema inconfundabilă a arhitectului catalan: Casa Milà, Casa Batllò. Cea mai cunoscută dintre acestea este “Casa Milà” (inclusă în Patrimoniul Unesco din 1984), cunoscută printre localnici sub numele de „La Pedrera” (carieră). Faţada curbată arată asemeni unei stânci ciudate. Sentimentul de mişcare şi de fantezie continuă pe acoperiş, unde hornurile şi gurile de ventilaţie apar că nişte forme exuberante. Iar la “Casa Batlló” (inclusă în Patrimoniul Unesco din 2005) exteriorul (faţada) vă va suprinde, însă abia păşind în interiorul acesteia veţi avea parte de o explozie de forme, culori şi lumini. Ceramica verde-albastră de pe faţada l-a determinat pe Salvador Dalí să o compare cu “apele liniştite ale unui lac.”

Dacă vă e dor de Barcelona sau vă doriți să cunoașteți în sfârșit orașul și vreți să profitați de oferta de azi ca să mergeți în februarie acolo, fiți pe fază, deja se licitează!

licitatie barcelona 23 oct 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *