Cum petreceți Ziua Îndrăgostiților într-un oraș aparent deloc romantic?

„Berlin avea aerul unui oraş de oţel când l-am văzut prima oară. Coruptă de lecţiile de istorie despre Germania nazistă şi de clişeul despre rigoarea germană, percepţia mea asupra acestui oraş era cât se poate de greşită. Dar lucrurile aveau să se schimbe curând…

Cutreierând marea capitală ba la pas, ba cu S-bahn-ul sau U-bahn-ul, am descoperit rând pe rând locuri şi oameni care m-au uimit. Dintre ele, preferatul meu rămâne Alexanderplatz, locul de întâlnire al berlinezilor, unde coabitează magazine de firmă şi vânzători de wurst, clădirea primăriei şi fântâna lui Neptun, peste toate veghind din înălţimi turnul de televiziune. De acolo, paşii mă duc pe Karl-Liebknecht-Strasse, peste podul câinilor, pe lângă flaşnetari şi ruşi care te tentează cu marfa lor specifică întinsă pe tarabe. Unter den Linden, sau bulevardul de sub tei, străjuit de o parte şi de alta de Domul din Berlin, Muzeul de artă, de Bibliotecă, Operă şi Universitatea Humboldt şi alte clădiri minunate, se opreşte la vestita Poartă Brandenburg.

Dacă la acest perimetru pe care îl parcurg ori de câte ori am ocazia, mai adaug verdeaţa şi lebedele din Treptower Park, diversitatea şi dezinvoltura oamenilor din metrou, lacurile din marginea oraşului, grafitti artistice de pe clădiri şi senzaţia de spaţiu şi aer, atunci pot să afirm cu siguranţă că percepţia mea despre Berlin s-a schimbat fundamental. Sau măcar cât să-mi doresc să-l revăd iar şi iar…” (Mihaela Buruiană)

Licitația de azi vă poate purta fix în acest oraș, aparent deloc romantic, fix de Ziua Îndrăgostiților. Și aveți două variante: ori să găsiți cele mai siropoase locuri și să vă surprindeți iubitul/iubita, ori să tratați sărbătoarea aceasta cu o doză mare de ironie și indiferență.licitatie Berlin _ 6 nov 2014

Ce variantă alegeți? :)

Rețineti: licitația de pe Paravion.ro începe la 11.00 și se încheie la 17.00. În cazul în care se plasează o ofertă cu 5 minute înainte de ora de închidere, licitaţia se prelungeşte cu 5 minute. Licitaţia se închide automat când se oferă un preţ mai mare sau egal cu 1682 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *