KLM unește continentele, cu plecare de la București

Compania aeriană KLM v-a pregătit o promoție numai bună pentru un 2015 plin de călătorii. Haideți repejor să dăm un  tur virtual prin câteva dintre locații.

Și ca să vă faceți o idee, vă spunem că în 2015 ați putea ateriza în Beijing (la un pas de Marele Zid Chinezesc) cu doar 504€, sau poate în arhipelagul japonez, la Tokyo (în primăvară prindeți cireșii în floare). Sau ați putea alege America de Sud cu oprire la Lima în căutarea vestigiilor pierdute ale istoriei, în Bogota (cu 716€) sau în Buenos Aires (cu 656€) să luați o lecție de tango. Sau de ce nu, ați putea ajunge direct în paradisul tropical din insula Bali, la Denpasar sau în Tanzania, la Zanzibar (cu 656€), dacă sunteți amatori de ape turcoaz și vreți să faceți o escapadă pe continentul african. Îmbarcarea se face din București. Aveți 27 variante de câștig și 10 zile pentru o dezbatere serioasă în familie sau pentru pregătirea unei surprize spectaculoase.

Bangkok – Thailanda cea primitoare

bangkok

Aterizarea se face pe aeroportul Suvarnabhumi de unde puteți lua trenul spre centrul orașului, nu faceți mai mult de 15-20 de minute.

Dacă vreți să faceți o incursiune în istoria și tradiția locului, recomandăm templele budiste: Wat Phra Kaew (Templul lui Buddha de Smarald), Wha Po (Templul lui Buddha Înclinat), iar în partea opusă o să găsiți, veșnic impunător, Templul Apusului (Wat Arun), care atinge 80 de metri înălțime. Amatorii de cumpărături se pot aventura în zona comercială, Siam Paragon, numai bună pentru suveniruri. Puteți încerca și câteva mâncăruri tradiționale: supa de pui cu lapte de cocos sau supa picantă de creveți (Tom Um Goong). Dacă vă plac piețele aglomerate și colorate, e indicat să ajungeți în Chatuchak sau în piața plutitoare Damnoen Saduak. Biletul de avion dus-întors vă ajunge doar 706 €.

Beijing – China comunistă și minunile ei

beijing

Beijing e una dintre destinațiile perfecte pentru cei pasionați de istoria dinastiilor chineze. Odată ajunși la aeroport, ca să evitați aglomerația din transportul în comun vă sugerăm să vă rezervați o mașină care să vă ducă direct la hotel.

De văzut: Orașul Interzis pentru 500 de ani, construit în timpul dinastiei Ming. Partea bună e că nimeni nu mai este executat dacă intră aici, așa că puteți hoinări în voie. Alte locuri de zăbovit ar fi Templul Raiului și Palatul de vară, locul care a găzduit dinastiile chineze pentru mai bine de 800 de ani. Încercați să petreceți o zi în piața Pānjiāyuán, unde puteți să vă înfruptați din mâncărurile tradiționale direct de pe tarabă. Și dacă tot ați ajuns la Beijing, trebuie să mergeți să vedeți Marele Zid Chinezesc. Zona plină de turiști e doar la 2 ore distanță, pentru ceva mai multă liniște, vă recomandăm să mergeți până la Jinshanling (undeva la 3 ori distanță de Beijing).

Buenos Aires – un oraș senzual și colorat

tango003

Dacă vă gândiți încă la ora de tango e un semn că trebuie să alegeți Argentina. În luna august ați putea urmări dansatorii de tango perfecționându-și mișcările pe strada Caminito (faimoasă pentru clădirile viu colorate, cândva ocupate de emigranții italieni) sau în martie ași putea participa la Festivalul de dans în aer liber. Pe strada Palermo Viejo o să găsiți zeci de buticuri și magazine, iar dacă sunteți interesați de antichități, vă recomandăm zona veche a orașului, San Telmo. Nu ratați o friptură de vită alături de un vin roșu tradițional sau o cafea la Tortoni, cea mai veche cafenea din oraș.

Merită văzute Basilica Santisimo Sacramento, portul Madero (liniștit în timpul zilei și foarte animat seara), cimitirul Recoleta (spectaculos, spun cei care l-au vizitat), Muzeul de artă latino-americană (MALBA) și n-ar strica să poposiți puțin în El Ateneo, o librărie imensă, amenajată într-un fost teatru.

Singapore –  Orașul Leului

singapore

E bine de știut că Singapore e unul dintre cele mai ordonate și curate orașe din Asia, iar spațiile verzi împânzesc orașul în care clădirile futuriste și zgârie norii rivalizează ușor cu oricare metropolă europeană sau nord-americană. Pentru cei pasionați de cumpărături, recomandăm mall-urile de pe Orchand Road. În 2015Singapore sărbătorește 50 de ani de la declararea independenței de Malaezia, iar cei interesați de istoria și cultura locală vor putea vizita expoziții importante de artă sud-asiatică în mai toate muzeele.

De văzut: Templul Sri Veeramakaliamma (dedicat zeiței Kali), portul Marina Bay și de petrecut o zi pe insula Sentosa (puteți rămâne aici până la miezul nopții). Știm, știm, poate nu sunteți fanii grădinilor botanice sau zoologice, dar cele din Singapore sunt absolut spectaculoase cu mii de specii de animale, vegetație tropicală și nelipsitele orhidee.

Cine își face planuri la început de an prinde cel mai bun zbor, așa că hotărâți-vă până în 22 ianuarie care e cea mai tentantă destinație pentru voi. Să aveți un an cât mai bun la capitolul călătorii și să descoperiți un loc doar al vostru care să nu fi fost fotografiat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *