Top 10 destinații rupte din irealitate

Am făcut o listă pentru voi cu câteva destinații aproape magice. Par avion zburăm 365 de zile oriunde vă hotărâți să plecați.

    1. Cinque Terre, Italia

Cinque Terre e format din cinci sate: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore (patrimoniu UNESCO) așezate chiar în nord-vestul peninsulei italice. Povestea locului e extrem de frumoasă. Se spune că bărbații obișnuiau să petreacă destul de mult timp pescuind în apele din apropierea țărmului și voiau să știe exact care dintre case e a lor atunci când își ridicau privirea, de aceea fiecare își colora locuința cum știa mai bine. În Cinque Terre se poate ajunge cu feribotul sau cu trenul. Mașinile sunt interzise. Lumea modernă și construcțiile din sticlă lipsesc cu desăvârșire.

shutterstock_119144035

 1. Tunelul îndrăgostiților, Ucraina

E o minunăție a naturii, copacii au crescut în voie formând un tunel deasupra unei linii feroviare. Locul e aproape de orașul Kleven, în nord-vestul Ucrainei. Se spune că e o destinație ideală pentru cereri în căsătorie. Trenul trece foarte rar pe aici, se poate alerga în voie.

shutterstock_168605081, ukraine

 1. Pamukkale, Turcia

Legendele locale spun că e o zonă unde oamenii își recapătă frumusețea cu ajutorul apelor termale din Hierapolis. În limba turcă, Pamukkale înseamnă castel de bumbac. Treptele de calcar s-au format în urma unor mișcări tectonice care au lăsat în urmă mici cratere. În zonă sunt peste 25 de hoteluri, prețurile sunt foarte accesibile (de la 65 lei-150 lei pe noapte), iar apele termale sunt numai bune pentru tratamente și relaxare (poate chiar înfrumusețare, cine știe). Zona este în patrimoniu UNESCO. Destinația e ideală pentru familii.

shutterstock_158863607, Pamukkale

 1. Pyla – Franța

E cea mai înaltă dună de nisip din Europa, atinge 100 m înălțime și 3 km lungime. Phyla sau Marea dună de nisip a lui Pilat e așezată pe coasta Rivierei franceze și înaintează spre pădure. Locația e la 60 km de Bordeaux, un fel de mică Sahara a Europei pentru cei care nu au ajuns niciodată să se plimbe prin deșertul african.

shutterstock_183709514, Pyla France

 1. Munții Tianzi, China

Seamănă izbitor cu munții din Harry Potter sau cu cei din jocurile video și totuși sunt din realitate. Tianzii sunt ca niște săgeți cu vegetație care ating și înălțimea de 1000 m. Se află în provincia Hunan.

shutterstock_159716207, Tianzi Mountains

 1. Pădurea de bambus din Sagano, Japonia

Zona merită vizitată când înfloresc cireșii sau toamna târziu pentru varietatea de culori din regiune. O plimbare prin culoarul de bambus se spune că ar fi de neuitat dacă adie vântul pentru sunetul produs de plantele arborescente. Intrarea e liberă. Anumite legende din Adaman și Filipine spun că omenirea ar fi apărut dintr-o tulpină de bambus.

shutterstock_173985326, Sagano Japan, Bamboo forest

 1. Wisteria – tunelul florilor, Japonia

Tunelul florilor de glicină este o atracție pentru turiștii de pretutindeni care ajung în grădina Kawachi. Florile violet, gălbui, albe și mov înfloresc în aprilie. Orașul Kitakyushu e la 4 ore distanță de Tokyo. Trenurile nu au întârziere.

shutterstock_159997016, Wisteria Japan

 1.  Caño Cristales– Columbia

 Râul celor cinci culori sau râul care a evadat din  Paradis cum a fost numit de Andres Hurtado are  un eco-sistem variat și numeroase alge de apă  dulce care îi dau culori roșiatice, galbene sau verzui. De vizitat vara până toamna târziu. Râul se află în parcul național Macarena și este un loc  protejat. Puteți ajunge acolo cu un avion de mici  dimensiuni din Bogota.

Cano-Cristales-Los-Ochos

 1. Lacul Retba, Senegal

Lacul roz aflat la 30 km de capitala Dakar e una dintre ciudățeniile colorate ale naturii. Apele au culoarea ca de căpșuni amestecate cu lapte de la algele apărute în apa-i extrem de sărată. Câteva dune de nisip separă lacul senegalez de Oceanul Atlantic.

shutterstock_154205885, Retba Lake, Senegal

 1. Parcul Național de Sequoia, California, SUA

Aici se găsesc cei mai înalți și bătrâni copaci sequoia din lume, înălțimea celui mai falnic dintre ei atinge 150 m și câteva sute de ani vechime. Se spune că Sherman General, cel mai bătrân copac Sequoia din parcul național ar avea între 2000 și 3000 de ani (în funcție de surse). Oricare ar fi adevărul, e incredibil să te plimbi printr-o pădure de arbori care trăiesc de sute sau chiar mii de ani.

 shutterstock_128950319, Sequoia National Park, California

2 Comments

 1. Reply
  Florin Badulescu

  In ceea ce priveste Pamukkale, da, asa este, pentru familii, in general si pentru pustani si pustoaice, in particular, dealul de bumbac este o adevarat desfatare turistica si numai (sus, pe coama dealului va asteapta orasul-spa antic Hierapolis).

  Daca nu stiati, Pamukkale are si o legenda a lui: era odata o fata urâta care nu se putea marita. Deoarece nimeni nu dorea s-o ia de sotie, s-a urcat pe deal si s-a aruncat în gol, cu gând sa-si curme suferinta.

  Ea de aruncat s-a aruncat însa a nimerit într-un bazin cu apa bogat mineralizata care i-a atenuat caderea, nu a reusit s-o omoare, ba mai mult apa-minune a transformat-o într-o fata frumoasa foc, plina de farmec. Taman în acel moment trecea pe acolo stapânul Denizliului, stapân care s-a îndragostit pe loc de ea si a cerut-o în casatorie.

  1. Reply
   lavinia Post author

   Mulțumim frumos, Florin, pentru poveste. Noi am rămas cu gândul la înfrumusețare și vindecare după ce am citit legenda locală, trebuie să fie ceva deosebit cu apele minerale de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *