De ce nu ați fost în Praga până acum? City break la licitație

Praga chiar e un oraș de vis de care te îndrăgostești la prima plimbare pe podul Charles sau prin Orașul vechi printre clădirile vechi de sute de ani. E un oraș de care te îndrăgostești și a doua oară când ajungi în fața Ceasului astronomic la ora exactă și întreg mecanismul se pune în mișcare. Mai că ai face o cerere în căsătorie sau ai suna vreo fostă iubire. Tic-tac.

im

Avem aici oferta mai mult ca perfectă pentru un city-break. Perioada călătoriei este 6 – 9 martie. Licitația e azi, 21 martie până la ora 17:00. Pachetul este pentru 2 persoane și include bilet de avion București – Praga – București cu compania aeriană Tarom, taxe de aeroport, 3 nopți cazare cu mic-dejun la ARAMIS 4*. Plecare: 06 Martie 2015. Prețul de listă al pachetului este de 2.110 lei. Licitația se închide automat atunci când o ofertă este egală cu sau depășește 1.900 lei.

PRAGA – Văd un oraș a cărui glorie va ajunge până la stele

Totul e început cu ridicarea Castelului din Praga într-o pădure, lângă râul Vlatava, în urma profeției făcute de prințesa Libuše soțului ei: „Văd un oraș a cărui glorie va ajunge până la stele”. Se spune că Libuše era extrem de frumoasă. Așa e și orașul pe care l-a profețit. L-a numit Praha. În 2015, orașul e tot acolo, mai impozant ca niciodată.

St Charles Bridge Prague

Capitala Cehiei e ca o fortăreață imensă cu zeci de clădiri din piatră. Tocmai de aceea, unul dintre numele sale de taină e Visul de piatră. Arhitectura e impresionantă și adună clădiri gotice din secolele 9-13 (Mânăstirea Sf. Agnes a Bohemiei, Noua veche sinagogă, Podul Charles), clădiri din perioada Renașterii (Palatul Schwarzenberg), biserici baroce (Catedrala Sf. Nicolaie) sau clădiri în stil Rococo, cum e Palatul Kinsky, clădiri art-nouveau sau ultra-moderne.

dream

Ar fi bine să petreceți câteva ore plimbându-vă prin Castel pentru a profeți la rândul vostru lucruri mărețe sau trainice. De acolo vă puteți întoarce pe Podul Charles care tocmai ce a împlinit 1650 ani. Sculpturile sunt încă vizibile. A fost inundat și lovit de multe ori, dar ca orice lucru din Praga a rezistat. Promisiunile se pot face în fața Ceasului astronomic care se pune în mișcare la ore fixe.

ceasLocuri care nu trebuie ratate:

 • Catedrala Vitus (o combinație de stiluri și elemente: baroce, gotice, renascentiste sau art nouveau )
 • Catedrala Sf.  Neculaie unde a cântat Mozart
 • Galeria Națională
 • Casa Jan Palach
 • Cimitirul și Muzeul evreiesc
 • Vechea nouă Sinagogă
 • Pasajul Lucerna
 • cele două piețe principale: Piața Veche și Piața Wenceslas – la 5 minute una de cealaltă
 • statuia lui Jan Hus
 • statuia lui Franz Kafka
 • o plimbare pe Vlatava
 • Teatrul Național (reprezentații cu subtitrare în engleză) și o plimbare lungă pe Strada centrală (Národní třída)
 • Muzeul tehnic (automobile, avioane, trenuri și alte invenții tehnice ale secolelor 19-20)
 • Peretele John Lennon – graffiti urban
 • Pivovarsky Klub cu toate sortimentele de bere, Cafe Louvre pe unde au trecut Mozart, Albert Einstein, Karel Čapek sau Hemingway Bar.

TIPS:

– cehii folosesc ca monedă Coroana cehă; ca să aveți bani la aeroport, ar fi bine să schimbați înainte, chiar în București.

– se spune că taximetriștii sunt destul de dificili iar prețurile cam piperate; luați taxiuri din locurile speciale marcate „Fair Place Taxi”.

– pentru 3 zile de plimbări și vizitat vă puteți face un abonament la metrou sau bus.

Pe sfârșit, încă o poveste tot din Praga. E un fel de legendă locală foarte populară, povestea peștișorului de argint. Morala e următoarea: se spune că ghinionul cuiva e norocul altuia. Licitați așadar în cunoștință de cauză. Povestea vă invităm să o descoperiți singuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *