Rusia, Suedia, Lituania sau Polonia? Un zbor cu Air Baltic de la 100 €

Dacă ați avea 100 euro ce ați face cu ei? Compania aeriană Air Baltic vă propune oferte pentru zboruri în Rusia (la Moscova sau St. Petersburg), Vilnius (Lituania), Stockholm (Suedia) sau Varșovia (Polonia). Biletele sunt doar dus. Întoarcerea se poate planifica mai încolo. Perioada de călătorie e între 03 Martie 2015 – 18 Iunie 2015, iar oferta o găsiți pe paravion.ro până în 31 ianuarie.

Moscova și inconfundabilul suflet rusesc

Capitala Rusiei este oricând o destinație plină de istorie, muzee și vestigii ale regimului sovietic. Kremlinul și Piața Roșie sunt o oprire obligatorie. Nu ar trebui ratată o reprezentație la Teatrul Balșoi, spectacolele de aici sunt printre cele mai apreciate din lume. Dacă sunteți interesați de artă, Muzeul Pușchin găzduiește colecții impresionate. Un alt loc important pentru ruși e Mausoleul lui Lenin, unde acesta nu a vrut să fie îngropat, iar dintre lăcașurile religioase Catedrala Sf. Basil e unică în lume. Pentru cei pasionați de cosmonautică, centrul Gagarin s-ar putea să vă aducă cu un pas mai aproape de orbită.

Bucureşti – Moscova: 107 €.

Moscova1

St. Petersburg – nopțile albe ale nordului

Fosta capitală a imperiul rus e un oraș magic care în prezent e perceput ca versiunea modernă a Moscovei. Din luna mai și până în iunie, soarele nu mai apune de tot și nopțile albe din St. Petersburg sunt fără sfârșit. Nu sunt de ratat muzeele și bisericile ortodoxe sau Fortăreața lui Petru și Paul. Orașul a fost și este un puternic centru al tuturor artelor. În trecut, Rachmaninoff, Frații Strugațki sau Tchaikovsky rătăceau în voie prin Grădinile de vară sau pe unul dintre cele 324 poduri din orașul Nevei. Istoria se poate repeta. La o oră distanță de oraș e plaja Komarova foarte populară în rândul turiștilor.

Bucureşti – St. Petersburg: 111 €.

St. PETERSBURG, View of Saint Isaac's square

Vilnius – vechiul oraș medieval

Capitala Lituaniei e un oraș baroc înțesat cu biserici ortodoxe și catolice, cea mai importantă fiind Catedrala din Vilnius. Zona a fost profund afectată de persecuția KGB-ului rusesc, perioada comunistă a țării fiind la fel de tulbure. Aici se găsește și Muzeul genocidului în amintirea celor dispăruți, iar cimitirul Antakalnis este unul dintre locurile tăcute ale Europei cu numeroase morminte ale soldaților fără nume. În topul atracțiilor turistice ale orașului se află catedrala roșiatică Sf. Ana.

Bucureşti – Vilnius, 101 €.

Vilnius

Stockholm – insulele vikingilor

Așezat strategic la Marea Baltică, Stockholm-ul este un oraș modern cu un stil de viață  foarte ridicat. Oamenii locului preferă activitățile în aer liber și atmosfera e întotdeauna relaxată. Au și de ce, stilul de viața e gândit în așa fel încât să fie benefic cetățeanului. Da, utopia chiar există undeva în Peninsula Scandinavă. Cea mai vizitată zonă a orașului e Gamla Stan (sau orașul vechi), alături de alte puncte turistice ca Palatul din Stockholm sau Muzeul Național cu cea mai importantă colecție de artă modernă. În capitala Suediei sunt peste 100 de muzee, inclusiv muzeul Nobel. Nu e de ratat nici biserica germană din secolul 17, Tyska Kyrkan. Pentru cei care vor să iasă din oraș, se poate vizita cu ușurință una dintre numeroasele insule (aproape pustii) din apropiere.

Bucureşti – Stockholm, 101 €.

Stockholm

Varșovia – istorie și modernizare

Capitala Poloniei e unul dintre orașele comuniste prins în cursa restaurării și a modernizării occidentale. Orașul a fost bombardat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial când mulți dintre locuitori au dispărut sub ruine. În memoria lor și a celor persecutați există astăzi un muzeu cu mărturiile unor vremuri mai întunecate. Printre puținele clădiri care nu au fost afectate de bombardamente se numără Palatul Wilanów din parcul cu același nume. Nu sunt de ratat Muzeul lui Chopin sau statuia compozitorului din Parcul băilor regale, Castelul regal sau cimitirul evreiesc. Pentru cei care plănuiesc să stea mai mult în Polonia se poate ajunge ușor la Auschwitz.

Bucureşti – Varşovia, 101 €.

Old Town Varsovia

Deci, ce faceți cu 100 de euro? Alegerea mea e St. Petersburg, cu plecare în luna mai sau iunie. Întoarcerea nu știu când va fi, poate când se vor fi încheiat nopțile albe rusești. Voi ce alegeți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *