Cu mama în vacanţă. Reality-show cu Ana-Maria Caia şi mama ei, live din Roma

În 9 februarie am lansat campania „Dăruieşte-i mamei tale o călătorie drept mărţişor!” care doreşte să premieze o super-mamă cu un city-break la Roma alături de fiul sau fiica ei. Ca să testăm terenul, le-am trimis pe Ana-Maria Caia și pe mama ei în orașul etern să ia pulsul orașului și să ne spună ce trebuie musai vizitat sau încercat. Ana-Maria Caia va posta câte o istorioară în fiecare zi pe pagina noastră de Facebook în această perioadă, iar povestea o vom pune cap la cap aici. Enjoy!

12 februarie

„Acum aproape 10 ani am aruncat bănuțul în Fontana di Trevi. Mâine dimineață mă întorc în Roma nefireștii frumuseți, împreună cu mama mea. Am călătorit în fel și chip, cu străini și apropiați, dar niciodată ca adult, cu mama. Mâine va fi o premieră despre care voi povesti pe pagina mea de Facebook și pe cea a Paravion.ro. Iar voi, dacă vreți să mergeți cu mama voastră la Roma, puteți participă la un concurs cu acest premiu în chip de mărțișor -> http://bit.ly/1986cyN!”

1375752_10153128816939359_2084196950531989637_n
Ana-Maria Caia în faţă la Fontana di Trevi, Roma.

13 februarie

„Ultima oară am fost cu mama în vacanță la 18 ani, la Neptun, la mare. Adolescenta de mine avea un program foarte diferit de adulta de mama. Acum, după nu vă spun câți ani, am pornit amândouă spre Roma. Programul e comun.”

FullSizeRender
Ana-Maria împreună cu mama ei înainte de zborul spre Roma.

 14 februarie

„Roma e sub asediu. Batalioane de sute de japonezi o aleargă de-a lungul şi de-a latul. Legiuni de englezi mărsăluiesc prin centru. Armate de americani urcă organizate pe colinele ei fermecătoare. Se aud toate limbile pământului, dar cea mai frecventă replică pe care noi am auzit-o de la romani a fost: „mă scuzaţi, vă pot ajuta cu ceva?”, spusă în cea mai limpede limbă română cu putinţă.”

FullSizeRender
Ana-Maria împreună cu mama ei la Roma

15 februarie

Colosseumul e de prin 72 încoace cel mai popular loc din Roma. Ruina prin care se vede un cer ireal de albastru, înconjuratî de alte vestigii antice, chiparoşi şi pini, e de fapt, locul în care au murit în jur de 500 de mii de oameni şi 1 milion de animale sălbatice, numai pentru distracţia cetăţenilor romani. Când credem că entertainmentul actual e dezgustător, ar trebui să ne gândim de unde am pornit.”

Colloseum
Colloseum, Roma.

16 februarie

„Asta-i muza bloggerilor de turism. Într-o reprezentare clasică, ea ține în mână un condei cam grosolan și un glob pământesc ușor cam prea rotund. Condeiul grosolan simbolizează scrisul în condiții uneori grele: pe drum, pe mobil în loc de laptop, pe scaune incomode de hotel și în același timp tendința de a scrie ceva chiar atunci când nu ai nimic a spune, comună tuturor bloggerilor. Globul imperfect ca formă semnifică erorile de judecată inevitabile la întâlnirea cu alte culturi și civilizații. Mai observăm și figura împietrită a uimire, specifică statuilor acestei muze. Dacă vreți să ajungeți să o admirați, vă sfătuiesc să participați la concurs.”

10388197_10153139165429359_2216534070019581628_n

17 februarie

Papii Romei au adunat comorile Egiptului antic şi le-au pus într-un muzeu ca toată lumea să se bucure de ele. Restauratorii lucrează live, sub ochii turiştilor curioşi.”

18 februarie

„Hai cu mama în vacanță! Dăruiește-i un mărțișor în formă de citybreak la Roma. Intră pentru concursul Paravion.ro -> http://bit.ly/1986cyN!”

Mama
Ana-Maria împreună cu mama ei în faţă la Basilica di San Giovanni in Laterano.

Rămâi aproape pentru următorul update sau mai bine dă-ne un Like pe pagina de Facebook ca să nu rataţi vreo veste importantă!

  –

Vine 8 martie, așa că am o provocare pentru tine. Scrie cel puțin un motiv pentru care mama ta merită un mulțumesc și poți câștiga o excursie cu ea și pentru ea la Roma, în chip de mărțișor. Înscrie textul aici până pe 8 martie. Succes!

Cu drag,

Ana-Maria Caia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *