Dăruiește-i mamei tale o călătorie. Înscrierile săptămânii (I)

Am primit deja sute de mesaje de la voi și așteptăm alte câteva sute de mesaje până în 8 martie, când se încheie concursul și anunțăm câștigătorul.

E_600x315-px

Era o reclamă virală acum ceva vreme pe net cu o ofertă de job care părea îngrozitoare: trebuie să lucrezi 24/7, nu ai liber de sărbători, uneori nu dormi noaptea, ești întotdeauna la dispoziția „clientului”. Era, de fapt, descrierea jobului de mamă care pare epuizant, cu reguli și cerințe aberante. Dar poate că nu e tocmai așa, iubirea și grija se calculează și se răsplătesc altfel. Mai jos aveți câteva fragmente din textele înscrise în concurs. Le citim pe toate cu drag.

De ce merită mama mea o călătorie? Texte înscrise în concurs

Se spune că toate mamele din lume sunt demne de laudă, că merită prețuire și toate acele cuvinte frumoase care deja s-au spus de mii de ori. Toate mamele sunt eroinele pe care ştim că trebuie să le ridicăm în slăvi. Am învăţat asta încă de când eram mici. Doresc să o ajut să mai uite de problemele din ultimul timp sperând să călătoresc împreună cu ea, la Roma. (R.)

 O, dar mama mea merită 500 de vacanțe! Pentru că a crescut 3 copii atât de frumos și de bine, pentru că s-a spetit toată viața să ne fie nouă bine și să învățăm, iar ea s-a sacrificat de mii de ori. Pentru că n-a ieșit niciodată din țară și nu știe ce minune e să vezi pământul din aer, să zbori printre nori, să calci tărâm străin, să vezi altă lume, de care ai auzit numai de la televizor, dar pe care n-ai avut norocul să pui degetul niciodată. Pentru că nu știe cum e să ai noroc picat din cer, ci doar muncit. Pentru că are niște ochi atât de albaștri și de frumoși, ce merită să privească și unele dintre cele mai frumoase locuri de pe această planetă. Pentru că e mama mea, din fericire, și orice mamă merită cel mai frumos premiu din lumea asta. (Raluca)

Mama trăiește ca să călătorească. La propriu. A pus piciorul în afara țării pentru prima oară la 40 de ani și de atunci întreaga viața i s-a schimbat. Călătoriile în lume au devenit motivul pentru care se trezește în fiecare dimineață. Și nu știu cum face, dar dintr-un salariu minuscul de 800 de lei, reușește să pună deoparte lună de lună suficient pentru a mai face posibilă încă și încă o călătorie peste hotare, hotărâtă să își îndeplinească cel mai mare vis: să vadă cât mai mult din lume, chiar dacă a început târziu. Și tocmai pentru că e așa o inspirație și un model de pozitivism pentru mine aș vrea să îi pot face o surpriză frumoasă cu ajutorul vostru în luna martie. :) (Sabrina)

Mama mea merită pentru ca este îndrăgostită de Vacanță la Roma cu Gregory Peck și Audrey Hepburn. Mama merită pentru mirosul de capuccino și clătite cu care mă aștepta în fiecare sâmbătă, când vin în vizită la părinți, și povestim ce s-a mai întâmplat peste săptămână. Mama merită pentru toate încurajările pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor, merită pentru modul subtil în care îmi spune că acum, după ce mi-a dat examenul de responsabilitate cu un cățel, este poate timpul să fac un copil. Merită pentru că știu că l-ar răsfăța de milioane de ori mai mult decât a făcut-o cu mine. Merita pentru toate reacțiile de fericire pe care le-a avut la reușitele mele. Merită pentru că înțelege din priviri că sunt supărată. Merită pentru că înțelege că în fiecare lună îmi doresc câte o pereche de pantofi sau vreo rochie. Merită o vacanța la Roma pentru un coif de castane coapte și o înghețată pe marginea unei fântâni arteziene. Mama mea ar merita toate vacanțele din lume, dar ce m-aș face eu ca aș rămâne fără capuccino și clătite sâmbăta?! (I.)

Când eram mică, eu și cu mama aveam un fel de tradiție. O dată la câteva luni, plecam doar noi două, într-un loc nou. Nu era neapărat o țară străină, poate doar un oraș nou sau o mică escapadă la munte, dar ne petreceam timpul împreună. Acum am 20 de ani, studiez la două facultăți și timpul nu este prea darnic cu mine. Mi-ar plăcea să îi pot oferi o vacanță din partea mea, așa cum obișnuia ea să facă mereu. (Irina)

Te iubesc. Te iubesc când te enervezi și spui „hai mă mamă mă”, te iubesc când îmi spui că sunt grasă și te iubesc când faci glume proaste despre alcool. Te iubesc când iei din reflex iphone-ul atunci când te întreb ceva. Te iubesc când încerci sa-mi explici un aspect important sau “tabu” al vieții cu mult calm și mult prea multa drăgălășenie. Te iubesc când citești cărți-clișeu americane despre adolescenți dezlănțuiți. Te iubesc când mă vezi în oglinda retrovizoare când “mă admir”. Te iubesc când mă ții de mână la epilat și când dai radioul la maxim la toate melodiile U2. Te iubesc când știi exact ce să-mi cumperi pentru că îmi cunoști gusturile și fițele pe dinafară. O să rămână mereu un mister pentru mine cum reușești să te descurci cu toate și pot doar să-mi doresc să fiu măcar 1% din cât de generoasă, puternică și bună ești tu. Și vreau să fim doar noi două la Roma- orașul tău preferat – ca să poți să glumești pe urmă cum fiica ta de 15 ani nu are prieteni și merge în vacanță cu mama ei. (Ana Ghenciulescu)

Spune-ne de ce merită mama ta o călătorie la Roma, ce ai învățat de la ea, ce o apropie sau o diferențiază de toate celelalte mame și îi poți oferi o vacanță pentru tine și ea la Roma în chip de mărțișor. Dar încă nu-i spune mamei tale că s-ar putea să câștige un citybreak la Roma, scrie-ne un text scurt aici, să ne convingi că ea și doar ea merită. E foarte ușor. Succes!

Și nu uitați să dați un like paginii noastre de Facebook ca să nu pierdeți vreo veste importantă sau o călătorie. Iar cu un share puteți spune povestea mai departe!

Concursul este valabil în perioada 9 februarie – 8 martie 2015. Câștigătorul se alege prin jurizare. Premiul este un citybreak la Roma (bilete de avion cu plecare din București, taxe de aeroport, cazare 2 nopți, cu mic dejun inclus la hotel de 3*) pentru două persoane – câștigătorul și mama acestuia. Data de plecare trebuie comunicată și confirmată către Organizator cu minim 8 săptămâni în avans, nu mai târziu de 31 octombrie, iar călătoria să aibă loc până în data de 31 decembrie 2015. Click aici pentru a citi regulamentul complet al acestui concurs.

1 Comment

  1. Reply
    Florina andreias

    „De ce merita mama mea o calatorie?”, pentru ca , este mama in primul rand , si merita cel mai frumos cadou, Pentru ca nu a apucat inca sa viziteze un oras atat de incarcat istoric si cultural, o tara superba cu oameni primitori.Pentru ca este mama si bunica, si merita cel mai superb cadou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *