Weekend prelungit la Riga. Licitează de la 1 leu.

Paravion vă propune un citybreak amețitor într-una dintre cele mai vechi capitale ale Europei, datând din secolul 12, cu clădiri istorice, plajă, păduri (aproape jumătate din teritoriul Latviei e împădurit) la o drumeție distanță şi sate pitorești. Destinația zilei, Riga, e extrem de populară în rândul turiștilor pentru că e accesibilă când vine vorba de buget. Nu mai punem la socoteală centrul vechi plin de clădiri în stil Art Nouveau; te poți plimba ca într-un muzeu în aer liber, necontenind cu minunarea regală. Statui neo-clasice susțin clădirile vechi de secole, iar piețele sunt pline de cafenele și barurile deschise până noaptea târziu.
Riga (1)
Pachetul este pentru 2 persoane și include bilet de avion București – Riga – București cu compania aeriană Air Baltic, taxe de aeroport, 3 nopți cazare cu mic-dejun la hotel Wellton Gertrude Hotel 4*. Plecare: 16 Mai 2015. Prețul de listă al pachetului este de 2.530 lei. Licitația se închide automat atunci când o oferta este egală cu sau depășește 2.277 lei. Licitația se încheie seara târziu, la 20:00.

În prima zi se poate vizita centrul istoric, începând cu Catedrala Sf. Petru veche de peste 800 de ani. Intrarea nu constă mai mult de 2 euro, interiorul e impresionant, iar clădirea e una dintre cele mai bine păstrate clădirii medievale din Riga. Tot de aici, în fiecare zi la ora 12:00 se adună turiștii care vor să beneficieze de un tur gratuit al Rigăi. Trebuie doar să ajungi la timp. Nu trebuie ratat nici Muzeul Holocaustului construit pe locul unde fusese o sinagogă care a ars complet în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Evreii care se adăposteau înăuntru și-au pierdut viața. Astăzi muzeul sobru din ciment e o mărturie a solidarității; ridicat pe locul fostei sinagoge comemorează viețile celor care au pierit în timpul bombardamentului, dar și pe cele ale localnicilor care și-au pierdut viața încercând să-i salveze sau ascundă pe evreii persecutați în Latvia.
Riga (3)
O altă oprire e cea din fața Catedralei Riga construită începând cu secolul 13: a fost pe rând biserică catolică, iar astăzi e lăcaș luteran protestant. Tot în centrul vechi e și singura sinagogă care a rămas după ocupația nazistă a orașului. Nu a fost arsă pentru că e poziționată mult prea aproape de clădirile din apropiere și focul ar fi fost greu de controlat. Se poate vizita, iar ghidul de la intrare își va spune povestea ei.
Pentru cei pasionați de artă, muzeul de artă Riga Bourse e o opțiune pentru cea de-a doua zi, intrarea e cam scumpă (6 euro), dar poți vedea o colecție impresionantă de artă, de la artefacte orientale și mumii până la picturi celebre ale lui Monet.
În cea de-a doua zi puteți merge în piața centrală din Riga unde autoritățiile locale au mărit spațiul de expunere al comercianților instalând 5 hambare care adăposteau pe vremuri zeppeline nemțești.   Structura imensă merită văzută, e ca un suk unde găsești mii de negustori. Produsele expuse  sunt mult mai ieftine decât cele din supermarketuri și poți cumpăra ceva pentru un picnic inedit în parcul Bastejkalns. Piața e chiar la întâlnirea cu cartierul locuit de ruși, Mica Moscova, unde sunt casele foștilor muncitori rusești, și unde era și districtul evreiesc odinioară. Îți poți încheia seara cu plimbare printre căsuțele de lemn.
Riga (4)
În cea de-a treia zi, plimbările lungi sunt cele mai bune soluții după o noapte palpitantă într-unul din sau numeroasele cluburi obscure, dar extrem de populare în rândul tinerilor. Plimbarea se poate prelungi până în cartierul Andrejsala, aproape de centru. Seara când te întorci în centrul orașului te poți opri pe strada Kalnciema foarte populară în rândul localnicilor pentru că se țin tot felul de activități, de la dans la filme în aer liber.
Riga (2)
Riga pare o destinație inedită pentru două persoane cărora le place să descopere locurile mai puțin cunoscute ale Europei, care vor să se relaxeze sau dimpotrivă să facă un tur al barurilor, cafenelelor și cluburilor de noapte. Un lucru important, spun localnicii, nu plecați din Riga fără a fi încercat ciocolata Laima foarte apreciată peste tot în țările baltice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *