Nopți albe la Roma. Cluburi și restaurante

În Roma viața de noapte e eclectică și luminoasă, dar poate fi și o experiență mai puțin bulversantă, într-un local pitoresc, cu muzică live în surdină. Piețele și centrul vechi sunt la fel de pline noaptea, pe cât sunt de aglomerate ziua. Zonele pe care trebuie să le marcați pe hartă sunt Campo de Fiore, Tratevere, Monte Testaccio și Via della Pace (lângă Piazza Navona).

shutterstock_159217817

Trei restaurante inedite

1. Museo Atelier Canova Tadolini e un loc aparte între restaurantele Romei pentru că e într-un fel o prelungire a experienței culturale din muzeele Romei. Cafeneaua-restaurant adăpostește câteva sculpturi impresionante din secolul 19. Se poate servi o salată destul de accesibilă ca preț sau chiar o cină gustoasă. Locul e elegant, rafinat și foarte liniștit în timpul zilei, așa că e un loc ideal pentru o pauză între vizitele făcute la muzee.

2. Pizzarium e una dintre opririle necesare la Roma, dacă vreți să încercați cele mai bune combinații de pizza. Se servesc felii de pizza cu aluat subțire sau pufos, alături de un pahar de bere. Cea mai mare problemă e să vă decideți ce combinație e potrivită pentru voi. Prețurile sunt destul de accesibile, o felie de pizza ajunge undeva în jur de 3 euro.

3. Matricianella localul cu aerul unei afaceri de familie se găsește între Pantheon și Treptele spaniole. Prețurile sunt destul de accesibile, iar mâncarea tradițională e preparată după standardele unui restaurant de top. O masă completă alături de vin ajunge în jur de 40 euro. Locație: Piazza San Lorenzo in Lucina.

shutterstock_144673649

Top 5 cluburi în Roma

1. Stravinskij Bar e un loc exclusivist și aristocrat, îl găsiți în Hotel de Russie. Terasa interioară e extrem de populară atât în rândul localnicilor, cât și a turiștilor, fiind un refugiu de liniște, complet izolat de agitația din afară. Ai senzația că te afli într-un mic palat. În timpul zilei se servesc cele mai bune cafele și ceaiuri, iar prânzurile sunt delicioase. Seara e timpul cocktailurilor. Prețurile sunt destul de ridicate (cocktailurile pot ajunge până la 20 euro), servirea e impecabilă și atmosfera generală cu totul magică.

2. Rome’s Comedy Club e un pub local unde probabil Jerry Seinfeld ar merge să se relaxeze. Localul e popular pentru că găzduiește numeroase spectacole de comedie. Curajoșii pot lua microfonul și încerca câteva glume. Dacă sunteți adepții râsului la scenă deschisă și a glumelor uneori țintite spre public, merită să-l încercați.  Localul e accesibil din centrul vechi al Romei, în cartierul Ostiense. Intrarea: 15 euro (include o băutură și vizionarea unui reprezentații care începe, de obicei, în jurul orei 22:00).

3. Shari Vari Playhouse, club de noapte dispus pe trei etaje, e un loc ideal pentru o experiență cu ritmuri muzicale foarte diferite, de la hip-hop, la house, retro sau dance. Dacă aveți preferințe muzicale diferite, vă puteți împărți între etaje bucurându-vă de un tur complet al celor mai populare piese. Sunt numeroase serate tematice și se recomandă să vă faceți o rezervare.

4. Circolo degli Artisti e un club cunoscut pentru muzica live extrem de variată și pentru clienții boemi care îi calcă pragul în fiecare noapte. E o oprire necesară pentru cei care apreciază muzica indie-rock. Sunt numeroase încăperi cu expoziții de artă contemporană sau proiecții video. Are și o terasă imensă unde puteți savura liniștiți mai multe pahare de vin, fie în timpul zilei, fie seara târziu, dacă vremea de afară e cooperantă.

5. K-Club e un restaurant care se transformă în club de noapte după ora 00:00, unul dintre localurile foarte hip ale Romei. Se poate servi pizza sau orice preparat tradițional în timpul zilei, iar seara e muzică live pusă de DJ. Partea bună e că restaurantul-bar e specializat în peste 100 de cocktailuri, așa că puteți încerca cel puțin câteva dintre ele. Îl găsiți în spatele Pantheonului, în Piazza delle Coppelle.

shutterstock_84391195

Un lucru e cert, viața de zi sau de noapte în Roma e extrem de palpitantă, cu foarte multe locuri de văzut sau ritmuri de încercat. Zborul la Roma, cu un discount de 15 euro la fiecare bilet cumpărat, îl asigură Paravion.ro. După o zi plină, puteți găsi un club sau un bar de noapte pentru fiecare preferință muzicală sau stare de spirit. Chiar și o plimbare fără țintă prin piețele Trevi sau Navona, în jurul fântânilor arteziene, s-ar putea lăsa cu niște reprezentații artistice neașteptate sau cu muzică live interpretată de un grup de tineri, în jurul unei chitare aproape perfect acordate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *