10 lucruri de văzut şi făcut gratis în Amsterdam

I amsterdam. Tu? După ce vara nesfârșită și vacanțele prelungite se vor termina, e bine să aveți o mică escapadă plănuită din timp. Amsterdamul e una dintre locațiile ideale pentru un citybreak european. Cosmopolit, chic, libertin și întotdeauna plin de viață, orașul îți oferă o gamă variată de experiențe posibile.

Amsterdam (9)

1. Puteți vedea concerte de jazz sau muzică clasică cam în toate zilele săptămânii. Cum urmează să prindeți un weekend la Amsterdam, sâmbăta, la Badcuyps, sunt concerte gratis aproape toată ziua.

shutterstock_146948477

2. Begijnhof e o curte interioară secretă lângă piața Spui, care datează din secolul 14. Cu câteva secole în urmă, călugărițele depuneau jurăminte de castitate. Puteți vizita și biserica reformată care e deschisă publicului și admira arhitectura unora dintre cele mai vechi clădiri din Amsterdam.

shutterstock_102539540

3. Arhivele orașului Amsterdam și comorile strânse de-a lungul timpului pot fi vizitate pe gratis. Complexul muzeal adăpostește numeroase artefacte expuse privirilor curioase. Printre acestea, puteți vedea o hartă a orașului din 1625 sau fotografi ale lui Yoko și John Lennon.

shutterstock_152310104

4. Explorează. Descoperiți, la pas, cartierele orașului Amsterdam, Jordaan, Pijp sau Plantage. Dacă nu vreți să hoinăriți pe cont propriu, puteți să vă alăturați unui grup de turiști și descoperi împreună istoria clădirilor și poveștile care s-au întâmplat cândva pe străduțele pitorești. (tur gratuit Sandeman)

Amsterdam (6)

5. Eye Film Museum, intrarea în muzeu nu e liberă, dar la subsolul clădirii e o expoziție permanentă de film olandez pentru care nu trebuie să plătiți intrare. Trebuie să ajungeți la EYE Museum și pentru a vă bucura de priveliștea grozavă.

shutterstock_150364553

6. Încercați o călătorie gratis cu feribotul. Ambarcațiunile pot fi găsite în spatele gării centrale și sunt operate de GVB (ca mijloace de transport în comun). În mini-croazieră ajungeți din Amsterdam Noord, până la muzeul de film EYE și Tolhuistuin.

Amsterdam (5)

7. Dacă sunteți în Amsterdam, nu rațati o plimbare prin piețele mereu în transformare. Dacă vreți să vedeți mii de lalele și sute de flori, trebuie să ajungeți în Bloemenmarkt. Pentru o experiență multiculturală, aventurați-vă în cea mai mare piață a Amsterdamului, Albert Cuypstraat.

shutterstock_123824038

8. Puteți face o plimbare cu o destinație nesigură pe canalele orașului. Din fericire, în Amsterdam, mașinile nu sunt foarte numeroase, așa că singura grijă va fi să vă feriți de biciclete. Canalele datează din secolul 17-19, iar cea mai impresionantă parte e Marele Canal (Grachtengordel).

Amsterdam (8)

9. Grădina botanică de la Universitatea Vrije adăpostește peste 6.000 specii de plante, multe dintre ele pe cale de dispariție. Grădina e unul din locuri de vis pe care nu ar trebui să-l ratați.

shutterstock_210834484

10. The Red District dacă nu aveți prejudecăți. Cartierul se umple seara de turiști curioși, în luminile senzuale. E un stil de viață puțin diferit, cartierul roșu are o tradiție de peste 500 de ani. Aventurați-vă.

Amsterdam (1)

Acum licitează de la 1 leu pentru capitala Olandei! E 1 aprilie, dar licitația nu e o glumă. Pachetul este pentru 2 persoane și include bilet de avion București-Amsterdam-București cu compania aeriana Tarom, taxe de aeroport, 3 nopți cazare cu mic-dejun LA HOTEL BEST WESTERN BLUE SQUARE 4*. Plecare: 01 octombrie 2015. Prețul de listă al pachetului este de 3.100 lei. Licitația se închide automat atunci când o ofertă este egală cu sau depășește 2.790 lei. Licitația se încheie la ora 20:00.

În final, dacă vreți să cheltuiți câțiva euro, ideal ar fi să treceți pe la Muzeul Van Gogh, e chiar păcat să-l ratați. Nu mai există nicăieri în lume galbenul întins în tonuri melancolice al lui Van Gogh. Călătorie minunată și experiențe pe măsura Amsterdamului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *