Cele mai frumoase evenimente de pe Glob în luna aprilie

În fiecare lună, festivalurile sau tradițiile fac înconjurul lumii și leagă continentele într-un mod ciudat. În diferite colțuri ale globului, zeci de mii de oameni merg în pelerinaj sau se adună laolaltă pentru a sărbători  sau asculta concerte live.

1. Thrissur Pooram, festivalul elefanților din India e un prilej de a vedea o paradă regală în desfășurare. Nu lipsesc focurile de artificii și dansurile pe ritmurile tobelor. Ca în toate festivalurile indiene, ceremonia e însoțită de o explozie de culoare, magie, dar și de tradiții păstrate de sute de ani, cum ar fi împodobirea elefanților cu nettipattam (ornamente aurii).

India

2. Semana Santa, sau Săptămâna sfântă din Guatemala, e un festival care se ține în fiecare an în săptămâna dinaintea Paștelui catolic, într-un ritual care amintește de răstignirea și învierea lui Iisus. Procesiuni impresionante se adună pe străzile orașului Antigua și zeci de oameni îmbrăcați în robe mov (culoare ce simbolizează penitența) poartă cruci care amintesc de ultimele ore din viața lui Iisus. Elementele creștine au fost amestecate cu tradiții mayașe, de aici și stranietatea anumitor tradiții. Procesiuni similare se întâmplă în mai multe locuri de pe glob în săptămâna sfântă, unul dintre cele mai cunoscute este festivalul care are loc în Spania, la Sevilia.

Malaga

3. Festivalul de Jazz din New Orleans are o tradiție impresionantă, fiind un spectacol absolut de muzică și ritmuri care adună peste 100.000 de participanți în fiecare an. Evenimentul are loc începând cu ultima săptămână din aprilie. Muzica jazz are o tradiție importantă în zonă, datând încă din secolul 19. Festivalul e un prilej excelent de conectare la ritmuri variate, având peste 10 scene unde muzica se aude la nesfârșit.

New Orleans

4.  Festivalul de muzică Coachella începe să fie din ce în ce mai popular în rândul pasionaților de muzică indie, rock, dance, pop, adunând în fiecare an nume importante de pe scena muzicii contemporane. În mijlocul deșertului californian, aventura muzicii și a artelor începe în 2015 pe 10 aprilie și ține o săptămâna. Zeci de mii de tineri se adună în grupuri impresionante, iar experiența rămâne una memorabilă, singurul inconvenient ar putea fi temperaturile uneori prea ridicate. Luați în calcul și prețul unui bilet de avion, aveți aici o listă cu bilete spre San Francisco.

Coachella Valley Music and Arts Festival

5. Koningsdag sau Ziua regelui se sărbătorește în fiecare an în Amsterdam pe 27 aprilie. Cum petrecerile în Amsterdam nu pot fi egalate de niciun oraș din lume, distracția și euforia explodează pur și simplu pe străzile și canalele capitalei olandeze. Sute de mii de oameni îmbrăcați în portocaliu (culoarea familiei regale olandeze) țin o petrecere uriașă, în care aproape toate regulile pot fi încălcate în numele distracție, desigur. Dacă vreți să asistați la cea mai explozivă petrecere în aer liber, puteți zbura chiar acum până în Amsterdam. Ziua monarhului se sărbătorește în toate orașele din Olanda, așa că oriunde ați alege să mergeți, trebuie doar să urmăriți mulțimea.

Amsterdam

De fiecare dată, prezența într-o masă neuniformă de oameni ajunge să fie o experiență de neuitat. E timpul să o încercați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *