Cele mai populare destinații de vară Paravion (II)

Cu siguranță, cele mai populare destinații pentru vacanțele de vară sunt insulele aglomerate de la Marea Mediterană, unde găsiți cele mai în vogă restaurante și cluburi sau, dimpotrivă, insulele izolate, destinațiile preferate ale turiştilor în căutarea tihnei desăvârşite.

Kos e o destinație ideală de vacanță când nu îți propui doar să stai la plajă, ci și să vizitezi ruinele unei lumi demult apuse. În orașul Kos puteți vizita Copacul lui Hippocrate, fortăreața, Castelul regilor, ruina unei biserici creștine, templul lui Hercule sau pe cel al Afroditei. În agora sunt o sumedenie de alte ruine bizantine, romane sau elene. Dacă ajungeți pe insula Kos, aventurați-vă în satele din împrejurimi, la nord de orașul Kos, în munții Dikeos, sunt câteva așezări pitorești cu priveliști incredibile: Zia, Pyli sau Asfendiou.

Kos

Santorini e una dintre cele mai populare destinații din Grecia, o insulă perfectă pentru luna de miere. Stânci, roci vulcanice și priveliști ireale, toate au fost adunate laolaltă pe un tărâm de vis. Dacă vreți să aveți parte de o experiență inedită, puteți merge o zi la plaja cu nisip negru, în Kalamari. Dacă v-ați dorit să vedeți Grecia la pas sau pe spinarea unui măgăruș, în Santorini sunt mulți localnici care plimbă turiștii curioși. Dacă vreți să vedeți ceva din istoria locului, cel mai important sit arheologic e Akrotiri, oraşul elen acoperit de lavă vulcanică în secolul 17 î.Hr., așa cum s-a întâmplat cu Pompeii.

Santorini

Zakynthos e o insulă ideală pentru familii, mai ales pentru că oraşul Zakynthos şi împrejurimile pitoreşti nu sunt niciodată foarte pline de zgomot şi rumoare. Vă puteți bucura de ape limpezi şi nisip ca de unt. Nu rataţi plaja Navagio, ascunsă între stânci, Biserica lui Dionysos sau Muzeul lui Solomos. În nordul insulei, sunt numeroase peşteri subacvatice care pot fi explorate, şi se poate ajunge relativ uşor cu ambarcațiuni care pornesc dimineața devreme din porturi.

Zakynthos

Bodrum e unul dintre resorturile de lux ale Turciei, o destinație de vacanță excelentă dacă sunteți în căutarea celor mai fabuloase localuri și cluburi, înșirate de-a lungul plajei. Dacă vă plimbați prin portul din Bodrum, veți fi surprinși de iahturile și ambarcațiunile care sunt ancorate aici. Cât despre turiști, cu siguranță e una dintre cele mai populare destinații pentru vedetele de cinema și nu numai. Nu ratați Castelul Sf. Petru construit în secolul 15 sau Mausoleul lui Halicarnassus, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, datând din secolul 4 î.Hr. Dacă adorați fructele de mare, trebuie să vă opriți în piața de pește, manavlar, aşa cum i se pune în limba turcă sau la unul dintre numeroasele restaurante din zonă.

Bodrum

Corfu este una dintre destinațiile cosmopolite de la Marea Mediterană, o insulă care nu a fost niciodată sub ocupație otomană, spre deosebire de celelalte insule greceşti. Atmosfera e cu deosebire europeană datorită ocupației venețiene, fraceze sau engleze. Nu ratați Muzeul bizantin, Muzeul asiatic, Biserica Ayios Spiridon, unde sunt moaştele Sfântului Spiridon, patronul spiritual al insulei Corfu, sau Fortăreața veche a oraşului.

Corfu

Nu contează ce simțiți acum, dar e important să vă rezervați din timp un loc pentru o vacanță minunată sau pentru un vis pus la păstrare pentru când soarele va fi mai generos. Pe Paravion.ro se anunță timp excelent de vacanțe și provocări neașteptate pentru unul dintre clienții sau fanii Paravion. Un Superstar, un aproape ambasador! Înscrieți-vă cu adresa de e-mail, aflați primii despre ce e vorba. 

Paşte fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *