Top 5 lucruri de văzut şi încercat în Mykonos

O destinaţie de vacanţă ideală pentru o vară incendiară ar fi Mykonos, insula grecească a petrecerilor fără de sfârşit, foarte populară în rândul tinerilor. Mykonos e una dintre cele mai căutate destinaţii greceşti, iar dacă vreţi să evitaţi aglomeraţia, rezervaţi-vă o vacanţă pentru primăvara sau toammna anului 2015. Aveţi toate ofertele Early Booking aici.

shutterstock_254544955

Mykonos e una dintre cele mai cosmopolite insule mediteranene, un paradis pentru iubitorii de sporturi acvatice sau subacvatice şi pentru cei care îşi doresc să meargă la petreceri care ţin cu mult după ce soarele a răsărit.

1. Fiţi exploratori! Descoperiţi insula cu peisajele sale incredibile, formată în timpuri mitice din trupurile giganţilor omorâţi de Hercule. Cel puţin aşa spune legenda. Vă recomandăm să vă plimbaţi la pas sau pe bicicletă, scutter sau ATV. Maşinile sunt mult mai puţin populare din cauza străduţelor înguste, aşa că fiecare hotel sau pensiune vă va pune la dispoziţie un mijloc de transport ceva mai prietenos cu mediul înconjurător. E bine de ştiut că în anumite regiuni de pe insulă maşinile sunt interzise.

shutterstock_186259976 (1)

2. Vizitaţi biserica Panagia Paraportiani, datând din secolul 16, una dintre cele mai cunoscute biserici albe, din cele câteva sute care împânzesc insula. Lăcaşul e unul modest, iar în interior pot fi admirate câteva obiecte bizantine de cult, din perioada Evului Mediu. Bisericile sunt deschise publicului şi nu trebuie să plătiţi intrarea, dar e important să respectaţi cutumele locului.

shutterstock_199693589

3. Opriţi-vă în Alefkántra, sau „Mica Veneţie”, unul dintre locurile magice din oraşul Hora, aşa-numita capitală a insulei. Aici casele albe cu ferestre colorate se întind de-a lungul ţărmului, şi par că s-ar prăbuşi. E un loc unde marea se întâlneşte brusc cu uscatul, iar priveliştea e greu de uitat. Puteţi savura o cafea pe o terasă la malul mării sau urca până sus, pe deal, unde sunt morile de vânt, din secolul 16. În lumea modernă, morile de vânt au fost transformate în muzee, dar rămân o mărturie a progresului tehnic de acum câteva sute de ani. Odată ajunşi sus, puteţi admira întreaga insulă, portul şi un apus perfect la orizont.

shutterstock_112674362

4. Petreceţi o după-masă sau seară pe plaja Paradisului unde sunt cele mai importante cluburi de noapte. Se ştie că pe insula Mykonos petrecerile ţin până dimineaţă, aşa că tineri de toate vârstele dansează până în zori, încearcă o gamă variată de cocktailuri şi se întrec în paşi de dans.

shutterstock_68506729

5. Încercaţi sporturile extreme sau mai puţin extreme: scuba-diving, snorkeling sau surf. „Insula vânturilor” e recunoscută pentru varietatea de sporturi acvatice sau subacvatice. Veţi găsi cu destulă uşurinţă un instructor care vă poate învăţa tot ce trebuie să ştiţi odată ajunşi în apă. Cele mai populare plaje pentru surf sau scuba-diving sunt Kórfos, Fteliá, Meyáli Ámmos sau Kalafátis. Pentru scufundări, cea mai bună perioadă a anului e luna septembrie, când apele sunt limpezi, aproape transparente.

shutterstock_161866253

 Nu contează ce simțiți acum, dar e important să vă rezervați din timp un loc pentru o vacanță minunată sau pentru un vis pus la păstrare pentru când soarele va fi mai generos. Pe Paravion.ro se anunță timp excelent de vacanțe și provocări neașteptate pentru unul dintre clienții sau fanii Paravion. Un Superstar, un aproape ambasador! Înscrieți-vă cu adresa de e-mail, aflați primii despre ce e vorba. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *