Zboară la Paris în septembrie! Licitaţie de la 1 leu

Poate că nu e o perioadă mai bună să vizitați Parisul decât la sfârșitul sezonului turistic, în luna septembrie, când vă puteți plimba în voie și evita aglomerația. Vremea e la fel de caldă, ba chiar mai puțin sufocantă decât vara. Dacă iubiți apa, începeți-vă aventura în Paris cu o croazieră pe Sena.

Franta

Locuri de vizitat

E greu să alegi dintre sutele de muzee pe care le poți vizita la Paris, dar Muzeul Luvru (intrare: 12 euro) este cu siguranță primul pe listă. E unul dintre cele mai impozante muzee de artă și istorie ale lumii, iar capodoperele pe care le găzduiește sunt inestimabile: de la celebra Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci, la mumii egiptene și sculpturi. La Muzeul Orsay găsiți picturile lui Delacroix, Manet, Guaguin, Cézanne, Monet, Renoir, Sisley, van Gogh și mulți alții. Dacă vreți să vedeți lucrările lui Pablo Picasso, e bine de știut că din 2014 Muzeul Picasso și-a redeschis porțile și poate fi vizitat. Pentru romantici, recomandăm o oprire la Muzeul Rodin, unde veți putea admira cele mai cunoscute sculpturi ale artistului francez.

shutterstock_222922639

Un alt centru impresionant din inima Parisului e Pompidou (intrare:10 euro) unde sunt expuse cele mai importante lucrări de artă modernă (Matisse, Miró, Kandinsky). O altă atracție a Parisului de o frumusețe aparte e Palatul Versailles (intrare: 18 euro), unul dintre cele mai mari castele ale Europei, cu grădini impresionante în care vă puteți plimba în voie. Urcați în Turnul Eiffel sau mergeți acolo spre seară când edificiul e luminat și bucurați-vă de priveliște. Treceți și prin fața Catredralei Notre-Dame sau vizitați-o în timpul zilei. Intrarea e liberă.

sCatedrala Notre-Dame, Paris

Locuri de văzut gratis

Plimbați-vă sau alergați prin pasajele acoperite ale Parisului (Les Passages Couverts) care datează din secolele 18 sau 19. Le găsiți în apropierea marelor bulevarde. Sau faceți o plimbare puțin înfricoșătoare prin catacombele construite în secolul 18 pentru a împiedica bolilele să se răspândească în oraș. Dacă vreți să vedeți un zid imens cu declarații de iubire în toate limbile, mergeți la Zidul Iubirii din Montmartre, în apropierea Basilicii Sacré-Coeur, care poate fi vizitată pe gratis. În Paris, aproape de Centrul Pompidou puteți vizita studioul de artă modernă Brâncuși, dacă vreți să vedeți o mică parte din atelierul de creație al artistului de origine română.

shutterstock_145226719

Mâncăruri și restaurante

Cu siguranță trebuie să încercați un vin frațuzesc și o cină romantică în oraș. În Paris sunt unele dintre cele mai bune restaurante din lume, verificați înainte meniul și alegeți un local accesibil ca preț pentru dumneavoastră. E recomandat să aveți rezervare. Dintre delicatesele franțuzești puteți încerca baghetele la mic dejun sau cornurile cu ciocolată, caramelele (dacă sunteți iubitori de dulciuri) și ciocolata care nu lipsește nicăieri. Intrați și într-un magazin de brânzeturi (fromagerie) și alegeți una dintre zecile de soiuri de brânză. La Paris, o măsă completă poate ajunge undeva în jur de 30-50 euro/persoană sau mai mult. Recomandări: restaurantul Chez L’Ami Jean (masă completă 50 euro/persoană) sau Le Bistro Paul Bert (masă completă 36 euro).

shutterstock_130359902

Tips
În ultima zi în Paris puteți merge într-un parc boem, Square du Vert-Galant, la vest de Île de la Cité. Spre seară, grupuri de oameni se adună cu o sticlă de vin în mână și urmăresc vapoarele navigând de o parte și de alta a Senei.

Licitează acum pentru un pachet de 2 persoane care include bilet de avion București-Paris-București cu compania aeriană Air France, taxe de aeroport, 3 nopți cazare cu mic-dejun la hotel MERCURE PARIS GARE DU NORD LA FAYETTE 3*. Plecare: 24 septembrie 2015. Prețul de listă al pachetului este de 3.614 lei. Licitația se închide automat atunci când o ofertă este egală cu sau depășește 3.252 lei.

În Paris, fiecare zi înseamnă o experiență de neuitat. Rătăciți puțin și îndepărtați-vă de atracțiile marcate deja pe ghidurile turistice. S-ar putea să vă surprindă și să descoperiți o capitală cosmopolită diferită de ce v-ați imaginat. Călătorii frumoase! Şi nu uitaţi că puteţi călători şi explora gratuit toate destinaţiile de vară Paravion.ro dacă vă înscrieţi în competiţia Paravion Superstar până în 15 mai 2015.

Vrei să fii Paravion Superstar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *