Paravion Superstar. Locul nostru preferat

Am fost inspiraţi de unul dintre filmulețele înscrise în concursul Paravion Superstar (este vorba de un filmuleț cu vederi ca odinioară, care ne-a stârnit o nostalgie în epoca digitală) să vă spunem care este locul nostru preferat şi să facem şi câteva recomandări.

Centrul Vechi

În ultimii 10 ani, orașul București a devenit una dintre capitalele cele mai dinamice ale Europei. Tot mai des, orașul e ales de turiștii atrași de cluburi, petreceri, dar și de prețurile ceva mai accesibile ale capitalelor din fostul bloc comunist. Zona zero a capitalei rămâne Centrul vechi cu clădirile burgheze, restauratele cochete și numeroasele cafenele și cluburi de noapte.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Bucureștiul

Perioada ideală în care puteți vizita orașul București începe cu luna aprilie când înfloresc magnolii și ține până în luna septembrie. Temperaturile ajung ușor până la 30-35 de grade și, în plus, sunt o sumedenie de concerte, festivaluri și evenimente la care puteți participa. Bucureștiul poate fi vizitat și în afara sezonului turistic, toamna sau iarna, perioade în care numărul turiștilor scade și orașul e mai puțin aglomerat. Luna decembrie e o altă perioadă ideală când ați putea zbura pentru un weekend, cel puțin, la București. Poate chiar în perioada Târgului de Crăciun.

Promenada Mall

Obiective și atracții turistice

Ca Paravion Superstar am filma, poate, Muzeul Național de Istorie Culturală, Grigore Antipa, cu expoziția permanentă dedicată Mării Negre, faunei și florii României, dar oprirea obligatorie, pentru noi, ar fi la Muzeul Național al Țăranului Român, muzeu de artă și tradiții românești, un loc al obiectelor recuperate dintr-o istorie românească caldă și primitoare. Aici se țin numeroase conferințe, ateliere, vernisaje și concerte, așa că puteți verifica programul în prealabil, pe site-ul oficial al MȚR.

Muzeul Țăranului Român

Restaurante și mâncăruri specifice

În Centrul Vechi al capitalei veți găsi cu ușurință restaurante cu specific local, dar și o gamă foarte variată de mâncăruri turcești, asiatice, grecești sau sud-americane. Dacă vreți să încercați un meniu tradițional vă recomandăm Caru’ cu Bere, purcelușul de lapte e excelent. E bine să aveți rezervare în special pentru weekend.

Caru' cu bere

Un alt spațiu nou deschis e Grădina Eden, chiar în centrul Bucureștiului, pe calea Victoriei. Eden e un spațiu liniștit, cu mese ascunse printre copaci și cu un bar în aer liber. Seara se dansează și se povestește în voie. Pentru cafea și cel mai bun cappucinno trebuie să ajungeți la micuța cafenea-concept, Origo, unde gustul fiecărui preparat e absolut perfect, așa că nu o sa aveți nevoie de frișcă sau zahăr. Încercați cafeaua sau cappucinno, ceaiurile nu sunt la fel de spectaculose. Seara, cafeneaua se transformă într-un lounge-club și se servesc cocktailuri.

Cluburi și ieșiri nocture

Pentru ieșirile nocturne, recomandăm cluburile din Centrul Vechi. În Fire, muzica e excelentă (sau am avut noi noroc), iar hamburgerii delicioși. O altă alegere ar fi clubul Modjo, unde puteți asculta concerte live sau cânta la rândul vostru. La etaj e un spațiu special amenajat pentru karaoke. Alte locuri la fel de populare sunt Fabrica și Club A. Pentru o experiență incendiară, mergeți într-o seară în clubul Bordello, recunoscut pentru petrecerile monstruoase care țin până în zori. Prețurile sunt destul de piperate aici, dar atmosfera e palpitantă de fiecare dată.

Centrul Vechi

Cazare și transport

Avioanele aterizează pe aeroportul Henri Coandă, Otopeni, de unde aveți două legături cu autobuzul spre București: linia 783 (spre centrul orașului) și linia 780 (spre Gara de Nord). Preț călătorie: 3.5 RON. Puteți lua și taxiul, companiile prezente în incinta aeroportului au un contract direct cu conducerea aeroportului, și nu trebuie să vă mai faceți griji pentru temuții „rechini”. Preț taxi: 20-30 RON în funcție de destinație. Pentru transportul în oraș, vă puteți achiziționa un card RATB pe care îl puteți încărca cu o anumită sumă, în funcție de călătoriile pe care vreți să le faceți. Preț călătorie transport de suprafață, RATB: 1.3 RON; Preț călătorie metrou: 2 RON.

Gara de Nord

Dacă trebuie să vă întâlniți cu cineva în București, alegeți Piața Universității, la metrou sau la statui. Pentru noi e un alt loc special din București. Sau haideți în vizită, la Palazzo Italia, Str. Nicolae Filipescu, nr. 39-41, etaj 4, la noul sediu Paravion. Îndepărtați-vă puțin de Centrul Vechi și descoperiți centrul orașului la pas, uitați-vă la clădiri și încercați să vă imaginați istoria locului. O să vedeți clădiri și fabrici vechi lângă clădiri moderne din sticlă, oameni zâmbind și tineri pe skateboard sau cu rolele trecând în viteză.

Piaţa Universităţii

Mai primim înscrieri pentru campania Paravion Superstar până în 15 mai, vinerea viitoare. Cum mai aveţi doar weekend-ul acesta la dispoziţie să alergaţi prin oraş după locuri frumoase, vă ţinem pumnii să găsiţi entuziasm şi să filmaţi bine. Weekend cu folos!

Care e locul vostru preferat din București? Îţi propunem să laşi jobul de acasă sau proiectele care te consumă şi să pleci în lume. Călătoreşti gratis, te distrezi, explorezi şi munceşti. Aduni experienţe cât pentru zece vacanţe de vis, iar sute de oameni te vor urmări online, pas cu pas. Înscrie-te în cea mai cool provocare a verii până în 15 mai! Fii Paravion Superstar şi scrie propria Carte a minunilor lumii!

Vrei să fii Paravion Superstar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *