Alege 7 zile în Rhodos. Licitează de la 1 leu!

În fiecare vară ar trebui să ajungeți cel puțin pe o insulă. Tocmai de aceea, la începutul lunii iunie, Paravion.ro ți-a organizat deja un concediu pentru 7 zile lipsite de griji într-unul dintre cele mai vechi orașe medievale din Europa, Rhodos.

Rhodos (3)

Momente importante

Primele mărturii istorice datează din secolul 5 î.Hr., orașul Rhodos devenind una dintre cele mai importante așezări est-mediteranene. În secolul 14, orașul a fost cucerit de cavalerii Sf. Ioan din Ierusalim, iar în 1523 de otomani. La începutul secolului 20, Rhodos intră sub administrația Italiei și în 1948 insula revine Greciei.

Rhodos

Cea mai bună perioadă să vizitezi Rhodos

Sezonul turisit în Rhodos nu se încheie niciodată. Perioadele ideale pentru a planifica o vacanță aici sunt din aprilie până în noiembrie când temperaturile pornesc de la 20 ⁰C – 25 ⁰C și ajung la 35 ⁰C. Dacă vreți să evitați aglomerația puteți zbura spre Rhodos chiar la începutul sezonului turistic sau în extra-sezon.

Citeste cele mai noi articole de calatorie pe blogul Paravion www.blog.paravion.ro

Obiective și atracții turistice

Vizitați orașul vechi cu templele ridicate în cinstea lui Zeus, Atena și Apollo și plimbați-vă prin partea medievală a orașului cu  clădiri neoclasice și moderne de inspirație venețiană. Nu ratați nici zona istorică Lidos, unul dintre cele mai importante situri arheologice ale insulei. Urcați până la Acropolis, bucurați-vă de priveliște și de ruinele orașului Kamiros, care datează din secolul 5 î.Hr. Pentru cei care vor o oază de liniște, plaja de lângă Kamiros e alegerea perfectă. O altă experiență de neratat e o excursie în Valea fluturilor, Panaxia Quadripunctaria, care se strâng cu sutele lângă satele Kremastí, Paradísi sau Theológos. Partea sudică a insulei Rhodos e ideală pentru surf, iar orașele medievale și-au păstrat aerul vechi și tradițiile de sute de ani.

Rhodos (6)

Restaurante și cluburi de noapte

În Grecia, orice experiență culinară este de neuitat. Dacă ajungeți în Rhodos încercați fructele sau peștele într-una dintre tavernele localnicilor, la Dinoris (40-60 euro/persoană) sau Mimakos (10-15 euro/persoană). Multe dintre ele sunt afaceri păstrate în familie de zeci de ani. Dacă vreți să luați cina într-un restaurant recunoscut în toată lumea pentru preparatele cu fructe de mare sau pește, puteți face o rezervare la Hatzikelis (Rhodos), dacă bugetul ultimelor zile de vacanță vă va permite. Când vine vorba de cluburi de noapte, mergeți în zona Faliraki, veți găsi cele mai bune cluburi de pe insulă.

Cele mai bune plaje

La 12 km de Rhodos e plaja Faliraki, cea mai cunoscută plajă de pe insula greacească, cu o lățime de 5 kilometri sau locurile special amenajate pentru turiști, Afandou sau Tsambika . Tot aici e unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din Europa, cu un topogan de apă de 120 m. În estul insulei sunt zeci de plaje excelente, recomandăm Golful Sf. Paul, aproape de castelul din Lindos. În sudul insulei sunt plaje excelente pentru sporturile acvatice: Kiotari, Genadi, Lahania sau Prassonis.

Rhodos (4)

Tips

Aventurați-vă pe potecile mai puțin umblate ale satelor sau munților din Rhodos. Dacă vă plac traseele alpine, atunci trebuie să urcați pe cel mai înalt munte de pe insulă, Ataviros. Ascensiunea vă va lua în jur de 6 ore.

Pachetul este pentru 2 persoane și include bilet de avion charter București-Rhodos-București cu compania aeriană Tarom, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, 7 nopți cazare cu mic-dejun la hotel LOMENIZ 3*, asigurare medicală și storno. Plecare: 02 iunie 2015. Prețul de listă al pachetului este de 3.375 lei. Licitația se închide automat atunci când o ofertă este egală cu sau depășește 3.038 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *