Destinaţiile Paravion Superstar. Insulele de vis ale Greciei

Un lucru e cert, cel mai cool job cu Paravion.ro te duce şi în Grecia. Și nu doar pe una dintre insulele de vis, ci în cel puţin 5 destinații de top! Orice ați alege, Santorini, Kos, Rhodos, Creta sau Zakynthos, veți avea parte de cele mai bune plaje, mâncăruri delicioase, sporturi acvatice și surprize neașteptate la tot pasul.

shutterstock_243313762

Creta e cea mai mare insulă a Greciei, potrivită pentru vacanțele în familie și pentru turiștii care vor să încerce bucătăria tradițională sau fructele și legumele organice, cultivate de localnici, extrem de savuroase. Partea sudică a insulei e mai aglomerată, dar puteți căuta străduțele lăturalnice unde veți găsi mesele unor restaurante micuțe și meniuri accesibile. Situată în partea nordică a insulei, plaja pare desprinsă dintr-o vedere cu Insulele Caraibe. În depărtare, e un castel pierdut în mare și e greu să nu îți imaginezi că ești într-un mic paradis terestru.

shutterstock_156259832

Santorini e perla Greciei, o insulă spectaculoasă, cunoscută în toată lumea prin cupolele albastre care se potrivesc perfect cu azurul mării liniștite. E alegerea perfectă pentru o vacanță romantică sau pentru luna de miere. E, de asemenea, un tărâm magic care se cere a fi explorat în voie. Pentru cei care își doresc ceva mai multă liniște și intimitate, nordul insulei grecești e alegerea perfectă. Cele mai frumoase apusuri pot fi văzute din Fira.

shutterstock_190920563

Zakynthos rămâne destinația ideală pentru cei care caută plaje cu nisip fin, de culoarea untului. Partea sudică a insulei se adresează în special turiștilor care își doresc un concediu mai puțin liniștit și care plănuiesc să meargă în cluburile de noapte sau direct pe plajă, la petrecerile ce țin până în zori. Cea mai cunoscută plajă din Zakynthos e Navagio cu scheletul unei ambarcațiuni naufragiate. Împrejur, stâncile înalte par că au apărut de nicăieri, în mijlocul apei cristaline.

shutterstock_206795179

Rhodos e o altă destinație perfectă pentru vacanțele în familie sau pentru cei atrași de istoria lumii antice și de ruinele grecești. O atracție inedită a insulei care atrage un număr important de turiști în pădurile de plopi e Valea fluturilor. În luna august, sute de fluturi zboară în voie și vin pe insula Rhodos pentru a se reproduce. Puteți face o vizită și în Lindos, unul dintre cele mai impresionante situri arheologice ale insulei grecești. Urcați până la Acropolis, bucurați-vă de priveliște și nu ratați ruinele orașului Kamiros, care datează din secolul 5 î.Hr. În partea vestică a orașului Rhodos e o plajă ideală pentru familii cu copii deoarece apa nu e foarte adâncă. Coasta de vest a insulei e potrivită pentru surf.

Rhodos (1)

Kos poate fi oricând alegerea perfectă pentru iubitorii de sporturi acvatice sau pentru pasionații de istorie. Sunt numeroase situri arheologice care datează din primele secole î.Hr: copacul lui Hippocrate, Castelul regilor, străzile din Phyli. Aventurierii pot vizita insula vulcanică, Nisyros. Azurul plajelor din Santorini e înlocuit de culoarea smaraldului. Dacă vreți să vă bronzați puteți merge pe plaja Lambi, la 4 kilometri de centrul orașului Kos. O altă alegere interesantă ar putea fi plaja Therma Loutra cu ape termale.

shutterstock_150867299

Ce ziceți, ați vrea să plecați într-o aventură grecească? Mai primim înscrieri în competiţia Paravion Superstar până în 15 mai, ora 23:59. Aplicaţi urgent!

Îţi propunem să laşi jobul de acasă sau proiectele care te consumă şi să pleci în lume. Călătoreşti gratis, te distrezi, explorezi şi munceşti. Aduni experienţe cât pentru zeci de vacanţe de vis, iar sute de oameni te vor urmări online, pas cu pas. Înscrie-te în cea mai cool provocare a verii până în 15 mai! Fii Paravion Superstar şi scrie propria Carte a minunilor lumii!

1 Comment

  1. Reply
    lavinia Post author

    Așa e, Bianca, mulțumiri. Am reactualizat informația, a fost doar o eroare de editare, de la prea multe plaje și locuri minunate :).
    Sigur că avem nevoie de tine, sperăm că te-ai înscris cu un filmuleț în concurs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *