5 lucruri romantice în Viena. Licitaţie de la 1 leu!

Viena e un oraș fabulos care adăpostește 27 de castele și 150 de palate, clădiri baroce, Art Nouveau, dar și construcții moderne. De câțiva ani, Viena ocupă prima poziție în topul orașelor cu cel mai ridicat stil de viață. Rezervați-vă un city break și bucurați-vă de una dintre cele mai frumoase capitale europene.

shutterstock_112145213

Top 5 lucruri romantice de făcut în Viena

Vizitați Muzeul Belvedere și admirați celebra lucrare a lui Klimt, Sărutul, picturile lui Schiele sau ale impresioniștilor francezi. Dacă e o zi frumoasă de vară, vă puteți plimba în voie prin grădinile baroce la fel de spectaculoase și foarte liniștite.

shutterstock_35931382

Cumpărați câteva suveniruri din Flohmarkt, una dintre cele mai mari piețe de vechituri din Europa, unde s-ar putea să găsiți un inel vechi, un lănțisor, un ceas elvețian sau o mașinuță de colecție pentru a vă face cadouri la sfârșitul weekendului romantic.

shutterstock_229645399

Se spune că vienezii au descoperit cum să filtreze cafeaua în 1683. Așa că e de înțeles de ce cafeaua specific vieneză, dublu-expresso cu frișcă, e atât de bună. Serviți cafeaua dimineața înainte să plecați într-o excursie în afara orașului, în valea Wachau sau în orașul Baden, la 20 km de Viena.

shutterstock_170972021

Ce poate fi mai romantic decât să participați alături de partener la unul dintre cele peste 450 de baluri organziate în Viena ca în vremurile de odinioară. În 26 iunie, în a doua zi din city-break-ul vienez, puteți participa la balul vienez de la Școala spaniolă de echitație (preț 120 euro). Școala împlinește 450 de ani în 2015, așa că evenimentul va fi cu singurață grandios.

wien.info

În ultima zi, mergeți spre roata panoramică Riesenrad, și priviți pentru ultima oară orașul de la 200 de metri înălțime (preț 9 euro). Roata panoramică vieneză datează de la sfârșitul secolului 19, fiind una dintre puținele instalații de acest fel, la acea vreme, alături de roțile panoramice din Londra, Paris sau Chicago.

shutterstock_13378834

Tip: Vă recomandăm să vă faceți un Viena Pass, cardul pentru trei zile costă 21.90 euro, și aveți acces gratuit sau reducere la peste 210 atracții turistice, restaurante, teatre, concerte sau restaurante din oraș. De asemenea, transportul cu metrou, autobuzul și tramvaiul sunt gratuite. Dacă mergeți cu un copil sub 15 ani, acesta are acces gratuit la mijloacele de transport în comun pe baza cardului cumpărat de părinte.

Planificați-vă din timp un city break în Viena. Pachetul este pentru 2 persoane și include bilet de avion  București-Viena-București cu compania aeriană Austrian Airlines, taxe de aeroport, 3 nopți cazare cu mic-dejun la hotel IBIS STYLES WIEN CITY 3*. Plecare: 25 iunie 2015. Prețul de listă al pachetului este de 2.900 lei. Licitația se închide automat atunci când o ofertă este egală cu sau depășește 2.610 lei. Licitația se încheie la ora 20:00.

Citeste cele mai noi articole de calatorie pe blogul Paravion www.blog.paravion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *