Vacanţă în Antalya. Licitează de la 1 leu!

Programați-vă un concediu pentru 7 nopți, în septembrie, într-una dintre cele mai grozave stațiuni turcești de la malul Mării Mediterane, Antalya. Vă așteaptă servicii all-inclusive într-un resort de 4**** și experiențe de neuitat.

shutterstock_225472804

Obiective și atracții turistice

Dacă sunteți interesați de cultura antică romană și grecească vizitați Muzeul arheologic din Antalya, apoi centrul vechi înconjurat de zidurile vechii fortărețe, Ceasul turn și Poarta lui Hadrian. Kaleici, centrul vechi al orașului Antalya, e un amestec de arhitectură grecească și otomană, alături de clădirile moderne din cartierele Konyaalti și Lara. Tot în Kaleici veți găsi moscheea Yivli, construită pe ruinele unei biserici care datează din secolul 6. Opriți-vă în vechiul port roman și îmbarcați-vă pe un vas de croazieră sau admirați iahturile și vapoarele care se pierd la orizont. Pe plaja Lara, din luna mai până spre finalul lunii octombrie are loc Festivalul castelor de nisip, așa că veți putea vedea castele turn sau construcții complicate, uneori chiar și din tone de nisip. La 3 ore distanță de Antalya puteți vizita orașul Demre cu ruinele lui Myra și Biserica Sfântului Nicolaie.

Antalya (1)

Cea mai bună perioadă să vizitezi Antalya

Orașul Antalya e localizat în sud-vestul Turciei, într-un loc binecuvântat de zei cu munte și mare la câțiva kilometri distanță. De pe plajă se văd în depărtare Munții Taurus care au protejat întotdeauna regiunea de vânturile nordice. Clima este mediteraneană, cu ierni blânde și veri uscate și însorite. În medie, Antalya are doar 50 de zile ploioase pe an. Perioada ideală să vizitați Antalya e din luna mai până în octombrie, când temperaturile medii ating 25⁰ C – 30⁰ C. Iarna durează din luna decembrie până în luna martie, iar temperaturile medii sunt de 10-15 ⁰C.

Restaurante și cluburi de noapte

Încercați puiul shish, mielul sau un doner în oricare dintre restaurantele sau fast-food-urile turcești. Experiența culinară și aromele sunt cu totul altele decât cele cu care sunteți obișnuiți. Aproape de port, puteți servi o cină cu pește sau fructe de mare la un restaurant specializat în rețete mediteranene. Prețurile ajung de la 10-15 euro la restaurantele de buget cum e Guneyliler, și până la 25-50 de euro pentru o masă completă la Seraser. Aici puteți servi feluri de mâncare din bucătăria internațională cu influențe mediteranene.

Cluburile din Antalya vă oferă o varietate de stiluri și experiențe muzicale. Încercați o seară în Infern, unul dintre cluburile în care se ascultă muzică rock, underground sau electronică. Pentru ritmuri jazz și blues puteți alege Mr. Blues Pub, iar dacă vreți să ascultați și poate să dansați pe ritmuri turcești, Akdeniz Çiçek Pasaji poate fi alegerea perfectă.

shutterstock_222277396

Cele mai bune plaje

Atunci când vine vorba de plaje, Lara cea cu nisip fin și pâlcuri de pini e una dintre cele mai bune alegeri, mai ales că aici sunt și castelele de nisip. La vest de Lara, e plaja Karpuz Kaldıran cu cascada Duden. Locul e ideal și pentru familiile care au copii pentru că apa nu este foarte adâncă la mal. O alegere la fel de potrivită poate fi Phaselis, în apropierea unor ruine ce pot fi vizitate când zăpușeala de pe plajă e prea mare. Dacă vă doriți ceva mai multă intimitate, alegeți plaja Sorgun, la nord de centrul orașului Antalya.

shutterstock_136733360

Tips

Oricât de mult vă place plaja, rezervați-vă o după-masă și urcați cu telecabina vreo 2500 m până în vârful munților. De sus se vede toată regiunea Antalyei, iar priveliștea e încântătoare.

#‎ParavionLIVE este o campanie Paravion, realizată cu sprijinul F64, Quickmobile şi eJobs Romania, prin care Paravion transmite live din cele mai populare destinaţii de vară cu ajutorul lui Costin Marian, câştigătorul concursului “Fii Paravion Superstar!”. Urmăriţi online hashtag-ul #ParavionLIVE sau vizitaţi pagina dedicată călătoriilor -> www.paravion.ro/superstar şi aflaţi în timp real cum e atmosfera în timpul sezonului turistic.

Urmăreşte #ParavionLIVE

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *