#ParavionLIVE. Cele mai frumoase destinații de vară: Kos, Grecia

În timpul verii, Grecia devine ușor un fel de a doua casă pentru turiștii români datorită plajelor îmbietoare și prețurilor accesibile. Dacă vreți să ajungeți pe o insulă liniștită atunci alegeți insula Kos.

shutterstock_197758475

Momente importante

Potrivit mitologiei grecești, Kos a fost insula lui Asclepius, zeul vindecării. În secolul 4 î.Hr. insula a intrat sub stăpânirea Atenei, iar ulterior a căzut sub conducerea lui Alexandru cel Mare. A fost pe rând colonie a Imperiului roman, apoi a navigatorilor venețieni. Din secolul 16 până în 1912 insula a fost sub ocupația Turciei, apoi a Italiei, Germaniei și Angliei. În 1948, Kos s-a alăturat Greciei.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Kos

Bucurați-vă de clima mediteraneană din aprilie până în septembrie, perioada ideală pentru a vă programa vacanța de vară în Grecia. Temperaturile medii ajung până la 30 ⁰C în timpul zilei și 20 ⁰C în timpul nopții. Iernile sunt blânde și temperaturile nu scad aproape niciodată sub 0 ⁰C.

Obiective și atracții turistice

Sunt numeroase situri arheologice care datează din primele secole î.Hr: copacul lui Hippocrate, Castelul cavalerilor, străzile din Phyli sau Asklepion, școala de medicină întemeiată de Hippocrate, la doar 3 km de centrul orașului Kos. Dacă vreți să renuntați la mașini sau autobuze, în Kos pot fi închiriate biciclete cu câțiva euro pe oră. La 30 de minute de Kos, e pădurea de pini, Plaka, unde veți vedea broaște țestoase și păuni plimbându-se în voie. Sunt și locuri special amenajate pentru picnic. Puteți face o excursie cu barca pe insula vulcanică Nisyros, drumul dus-întors vă ajunge în jur de 36 euro.

shutterstock_197049644

Restaurante și cluburi de noapte

Cele mai multe restaurante și cluburi de noapte le găsiți pe străzile Nafklirou și Blessa, în orașul Kos. Dintre mâncărurile tradiționale puteți încerca: salata de creveți, carne de porc cu orez, o brânză iute cu vin, Krasotyri, și orice altă combinație de legume cu carne sau fructe de mare proaspete. Opriți-vă la cină la restaurantul Platanos, în apropierea castelului din Kos sau la Otto e Mezzo, un restaurant italienesc excelent. Dacă vreți să mâncați într-un loc cu tradiție, alegeți Faliron, cel mai vechi restaurant de pe insulă, deschis în 1934,. Când se lasă seara, barurile se umplu cu turiști care fac apoi turul cluburilor de noapte. Recomandări: Heaven, Kalua, Aesolos sau Fashion Club.

Cele mai bune plaje

Plajele din orașul Kos sunt destul de înguste, dar la doar cîțiva kilometri distanță de centrul orașului puteți găsi locuri excelente pentru a vă bronza. Plaja Paradisului e foarte căutată de turiști și e, de obicei, destul de aglomerată. Una dintre cele mai accesibile plaje din Kos e Lambi, la doar 4 km de centrul orașului. Dacă vreți să stați la plajă într-un loc mai retras, alegeți plajele Selveri, Mastihari sau Tigaki, excelentă pentru familiile cu copii, pentru că apa nu e foarte adâncă la mal.

shutterstock_93360403

#‎ParavionLIVE este o campanie Paravion, realizată cu sprijinul F64, Quickmobile şi eJobs Romania, prin care Paravion transmite live din cele mai populare destinaţii de vară cu ajutorul lui Costin Marian, câştigătorul concursului “Fii Paravion Superstar!”. Urmăriţi online hashtag-ul #ParavionLIVE sau vizitaţi pagina dedicată călătoriilor -> www.paravion.ro/superstarşi aflaţi în timp real cum e atmosfera în timpul sezonului turistic.

Urmăreşte #ParavionLIVE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *