Oktoberfest în Berlin. Licitează de la 1 leu!

Berlinul e destinația perfectă pentru tineri pentru că e un oraș unde petrecerile și evenimente nu lipsesc nici măcar o zi. Aerul boem, clădirile post-industriale, numeroasele concerte, lansările și expoziții l-au pus pe harta celor mai cool capitale europene. Spre deosebire de Munchen, din partea bavareză a Germaniei, capitala Berlin e mai accesibilă ca prețuri, așa că te poți descurca cu un buget redus. În plus, e întotdeauna imprevizibil și lipsit de prețiozitate, astfel că e o destinație ideală pentru cei care vor să exploreze jungla urbană.

Berlin (5)

De ce să alegeți Berlinul în luna octombrie? În primul rând, pentru că în luna octombrie e Oktoberfestul în Berlin, fratele mai mic al festivalului din Munchen, Bavaria, unde sărbătoarea e respectată cu sfințenie de mai bine de 200 de ani, începând cu 1810. Oktoberfest începe în 25 septembrie și ține până în 19 octombrie, așa că dacă zburați în 2 octombrie prindeți distracția în toi. Corturile special amenajate, muzica, mâncarea cu multe calorii și cântecele nemțești fredonate în cor de toată lumea te poartă ușor într-o atmosferă de sărbătoare. Și cu siguranță veți avea șansa să cunoașteți oameni noi dintre cei 200.000 mii de turiști care vor veni în Berlin pentru a participa la Oktoberfest.

 

shutterstock_262412786

 

În cele câteva zile petrecute în Berlin puteți vizita Insula muzeelor cu Bodemuseum, Altes, Pergamon și Galeria Națională. Dacă vreți să vedeți orașul de sus, atunci urcați-vă în Columna victoriei. Un alt punct important pe harta orașului e Zidul Berlinului sau ce a rămas astăzi din zidul care a separat Germania de est de Germania de vest pentru 30 de ani.

 

Berlin (4)

 

Dacă sunteți interesați de arta contemporană, happening-uri și graffiti-uri, atunci orașul Berlin e alegerea potrivită pentru voi. Orașul a explodat în ultimii douăzeci de ani și în prezent găzduiește sute de galerii. Tocmai pentru că încurajează manifestările creative, capitala Germaniei e plină de artiști în căutarea inspirației pentru următoarea capodoperă. Cele mai multe graffiti-uri le găsiți în cartierul Kreuzberg, dar cu siguranță o să întoarceți capul cam peste tot prin oraș. Pentru suveniruri și chilipiruri, care nu sunt însă niște vechituri deterioritate, încercați piața de chilipiruri din parcul Mauer care se ține în fiecare duminică. La fel de cunoscute sunt piețele de vechituri din Arkonaplatz, Boghagener sau Moritzplatz  care se țin tot în weekend. 

Berlin (2)  

Licitează acum pentru un pachet pentru 2 persoane  care include bilet de avion București-Berlin-București cu compania aeriană Air Berlin, taxe de aeroport, 3 nopți cazare cu mic-dejun la hotel COMFORT LICHTENBERG 3*. Plecare: 02 octombrie 2015. Pretul de listă al pachetului este de 2.880 lei. Licitația se închide automat atunci când o ofertă este egală cu sau depăște 2.407 lei. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *