Chilipir Paravion: Citybreak în Florența de la 399 euro

Profitați de o escapadă last-minute în Florența, pe tărâmurile Toscanei, unde veți fi cu siguranță seduși de magia celui mai important oraș al Europei din perioada Renașterii și unul dintre cele mai spectaculoase orașe din Italia. Puteți începe sejurul cu o plimbare prin cartierele San Marco și San Lorenzo sau cu o plimbare pe unul dintre podurile deasupra râului Arno. În Florența vă așteaptă peste 80 de muzee și zeci de catedrale care adăpostesc o colecție impresionantă de artă. Profitați de o ofertă chilipir potrivită pentru orice călător împătimit și descoperiți-le.

 

chilipir

 

Obiective turistice în Florența  

 

La Galeria Uffizi puteți admira cea mai importantă colecție de artă renascentistă din lume, dar și sculpturi care datează din perioada Greciei antice sau tablouri venețiene. Intrarea ajunge în jur de 12 euro/persoană. În a doua jumătate a zilei puteți ajunge la Muzeul Leonardo da Vinci și Galeria Academia delle Belle Arte care adăpostește capodopera lui Da Vinci, David. Muzeul Domului din Florența și Bargello găzduiesc cele mai importante colecții de sculpturi, așa că sunt printre cele mai importante atracții turistice din capitala Toscanei. Pentru o vedere panoramică deasupra orașului vă puteți opri la Palazzo Vechio, tot ce trebuie să faceți e să urcați cele peste 400 de trepte din Torre d'Arnolfo. Aproape din orice punct al Florenței, veți vedea Domul a cărui construcție a început în secolul 13 și a fost finalizată 150 de ani mai târziu. Impozanta clădire a dominat lumea medievală și renascentistă și rămâne și astăzi clădirea reprezentativă a orașului. Vă recomandăm să îi studiați și interiorul. Experiența poate fi de-a dreptul copleșitoare. 

 

shutterstock_220854265

 

Călătorii de o zi în împrejurimi  

 

Dacă ajungeți în Florența trebuie să aventurați pentru câteva ore prin văile Toscanei, în Siena, de pildă, un frumos orășel medieval unde puteți servi vinul Chianti sau vizita podgoriile care se întind pe zeci de kilometri. O altă destinație populară în rândul turiștilor e orășelul Pisa, unde puteți vizita Catedrala din Pisa și Turnul înclinat care are o înălțime similară unei clădiri de aproximativ 7 etaje.  În funcție de timpul pe care vreți să-l petreceți în fiecare dintre cele două orășele, turul Siena-Pisa se poate face în aceeași zi. 

 

Florenţa

 

Dacă ajungeți în Florența, o variantă bună pentru a petrece o zi în afara orașului e o plimbare prin satele de pescari de pe Riviera italienească, în Cinque Terre unde puteți degusta bruschetele la unul dintre restaurantele de pe malul apei. Recomandarea noastră e să vă opriți în portul Vernazza sau în Manarola, cel mai vechi sat din cele cinci care alcătuiesc Cinque Terre. 

 

 – 

 Pachetul include bilete de avion dus-întors, 3 nopți de cazare, cu mic dejun inclus, la Hotel Malaspina de 3*, transport hotel-aeroport-hotel. Verificați pachetele și disponibilitatea lor aici. Călătorie frumoasă în tărâmurile de poveste ale Toscanei! 

 

 

 

  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *