#ParavionLIVE. Top 7 lucruri gratis de făcut în Viena

Ce poți vedea gratis la Viena? E bine de știut că Centrul vechi al capitalei Austriei, arterele pietonale, piețele cu monumente și fântâni arteziene sau piețele de delicatese pot fi explorate gratis, iar priveliștele sunt fie de neuitat, fie de-a dreptul îmbietoare. În plus, în Viena sunt peste 400 de parcuri și grădini baroce, unele din ele incluse în patrimoniul UNESCO care fac din capitala vieneză una dintre cele mai verzi și vii capitale europene.

Piaţa Naschmarkt

Urmăriți câteva imagini filmate live vara aceasta de Costin și planificați-vă următorul zbor în Viena.

1. Piaţa de delicatese Naschmarkt, Viena, Austria – are peste o sută de standuri cu mâncăruri vieneze, italienești sau grecești, așa că e un loc care nu trebuie ratat dacă vreți să degustați câteva preparate culinare delicioase. De asemenea, în fiecare sâmbătă are loc un târd de vechituri unde puteți achiziționa bijuterii, fotografii vechi sau suveniruri.

2. Tel Aviv Donaukanal, Viena, Austria – zona Canalului de pe malul Dunării și plaja de vară Tel Aviv sunt zone foarte populare în rândul localnicilor pentru că e locul unde își petrec mare parte din zilele toride de vară. Districtul e plin de cluburi și restaurante și e alegerea perfectă pentru o seară de neuitat în Viena.

3. Stephansplatz, Viena, Austria – e una dintre faimoasele piețe centrale vieneze care a fost denumită după Catedrala Stephandom, unul dintre cele mai înalte lăcașuri de cult din lume.

4. Michaelerplatz Viena, Austria – piața se află în apropierea Palatului imperial Hofburg; a fost amenajată în secolul 18 și transformată în piață barocă la sfârșitul secolului 19. În Michaelerplatz, nr. 3 se află și o clădire proiectată de celebrul arhitect vienez, Adolf Loos, una dintre primele clădiri moderne ale Vienei.

5. Kohlmarkt Strasse, Viena, Austria – e una dintre arterele cu magazine de lux din Viena, și se găsește între piața Michaelerplatz și Graben; strada datează încă din secolul 13 când avea o altă denumire, iar numele de Kohlmarkt provine de la negoțul de cărbune care se făcea în zonă în urmă cu câteva sute de ani.

6. Graben Strasse, Viena, Austria – frumoasa stradă vieneză a fost creată cândva în secolul 13 și lărgită la începutul secolului 19. Pe Graven Strasse sunt numeroase clădiri cu stiluri arhitecturale diferite care pot fi admirate într-o plimbare de câteva minute. În centrul străzii puteți să vă opriți la Columna Pestsaule. Tot aici veți găsi restaurantele și magazinele de lux ale Vienei.

7. Mariahilferstrasse, Viena, Austria – situată în districtul Mariahilf, strada e poate cea mai cunoscută stradă de cumpărături din Viena, așa că e întotdeauna 

Vizionaţi mai multe fotografii pe pagina de Facebook Paravion.ro şi mai multe clipuri în playlist-ul dedicat ”Paravion Live din Viena” din canalul Youtube Paravion.ro. Iar dacă doriţi să trageţi o fugă până acolo, profitaţi de oferta specială Paravion pentru un citybreak de 4 zile la Viena!

Fotografiile şi videoclipurile sunt realizate în cadrul campaniei #‎ParavionLIVE, prin care Paravion transmite live din cele mai populare destinaţii de vară cu ajutorul lui Costin Marian, câştigătorul concursului “Fii Paravion Superstar!”. Urmăriţi online hashtag-ul #ParavionLIVE sau vizitaţi pagina dedicată călătoriilor şi aflaţi în timp real cum e atmosfera în timpul sezonului turistic. Campania este realizată cu sprijinul F64Quickmobile şi eJobs Romania, iar călătoria în Viena a fost oferită de către Oficiul de Turism al Vienei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *