#ParavionLIVE. Top 10 opere de artă în Viena

Dacă vreți să vă aventurați într-unul tur al celor mai captivante muzee europene atunci Viena e destinația perfectă. În capitala Austriei puteți admira opere de artă vechi de zeci de mii de ani, clasice și moderne într-un tur de doar trei zile.

muzeul Leopold

Printre cele mai cunoscute muzee se numără Muzeul de Istorie a Artei din Viena, Muzeul Belvedere, Muzeul Leopold, Muzeul Albertina din Palatul Imperial Hofburg sau Muzeul de Artă Modernă mumok.

1. Femeia din Willendorf – statueta veche de peste 25.000 ani poate fi văzută la Muzeul de Istorie Naturală din Viena. Artefactul a fost descoperit la începutul secolului 19 de arheologul Josef Szombathy. 

2. Sărutul, Gustav Klimt – celebra lucrare a artistului vienez poate fi văzută la Muzeul Belvedere alături de Judith, Adam și Eva, Johanna Staude, Mireasa. Câteva lucrări ale pictorului austriac pot fi admirate și la Muzeul Leopold.

Moartea şi viaţa

3. Herodot, Oskar Kokoschka – celebra pictură poate fi văzută în Colecția expresionistă de la Muzeul Belvedere alături de alte tablouri ale artistului cunoscut ca „pictorul de suflete”. Kokoschka a murit în Austria în 1980. 

4. Madona cu Rozariul, Caravaggio – tabloul adus în Austria de membrii dinastiei Habsburge poate fi văzut la Muzeul de Istorie a Artei din Viena.

5. Autoportret, Rembrandt – unul dintre cele 40 de autoportrete pictate de artistul olandez în secolul 17 poate fi văzut la Muzeul de Istorie a Artei din Viena. Intrare: 12 euro.

6. Bărbați pe țărm, Edvard Munch – câteva lucrări ale pictorului cunoscut pentru celebrul tablou Strigătul pot fi studiate în colecția expresionistă de artă de la Muzeul Belvedere.

7. Autoportret cu fructe-lampion, Egon Schiele – lucrările pictorului austriac pot fi văzute la Muzeul Leopold care găzduiește 41 de lucrări ale artistului expresionist.

egon schiele

8. Iepurele de câmp, Albrecht Dürer – la Muzeul Albertina veți găsi una dintre cele mai impresionante colecții grafice din lume, printre care și celebra lucrare a lui Dürer.

9. Turnul Babel, Pieter Bruegel cel Bătrân – faimosul tablou se găsește la Muzeul de Istorie a Artei din Viena. Tot aici puteți admira și Vânători în zăpadă.

10. Femeie cu șal verdePablo Picasso – lucrarea poate fi găsită la Muzeul de Artă Modernă mumok, alături de alte opere de artă importante ale secolelor 20 și 21 de Andy Warhol sau Gerhard Ritcher.

mumok

Vizionaţi mai multe fotografii pe pagina de Facebook Paravion.ro şi mai multe clipuri în playlist-ul dedicat ”Paravion Live din Viena” din canalul Youtube Paravion.ro. Iar dacă doriţi să trageţi o fugă până acolo, profitaţi de oferta specială Paravion pentru un citybreak de 4 zile la Viena!

Fotografiile şi videoclipurile sunt realizate în cadrul campaniei #‎ParavionLIVE, prin care Paravion transmite live din cele mai populare destinaţii de vară cu ajutorul lui Costin Marian, câştigătorul concursului “Fii Paravion Superstar!”. Urmăriţi online hashtag-ul #ParavionLIVE sau vizitaţi pagina dedicată călătoriilor şi aflaţi în timp real cum e atmosfera în timpul sezonului turistic. Campania este realizată cu sprijinul F64Quickmobile şi eJobs Romania, iar călătoria în Viena a fost oferită de către Oficiul de Turism al Vienei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *