Vizitează muzeele din Bruxelles. Licitează de la 1 leu!

Bruxelles e o destinație de top a Europei pentru că e foarte accesibilă ca preț, având la dispoziție numeroase zboruri care o leagă de toate capitalele europene. Capitala Belgiei și centrul executiv și legislativ al Uniunii Europene e la doar 2 ore distanță de București, așa că se încadrează perfect în cerințele un citybreak care nu trebuie să includă un zbor prea lung.

Bruxelles

Ce se întâmplă în luna octombrie?

În Bruxelles are loc o expoziție dedicată poetului Verlaine, dar și istoriei culturale a Belgiei cu numeroase lecturi și expoziții, dar și happening-uri culturale. Tot în perioada citybreak-ului are loc o altă expoziție a cărui temă e legenda Sfântului Gheorghe și a dragonului. Expozițiile includ tablouri, sculpturi și manuscrise expuse în diferite locații din Bruxelles în ceea ce se vrea a fi un dialog multicultural despre artă și istorie.

Dacă vrei să faci un tur al celor mai importante muzee din Bruxelles trebuie să știi că în luna octombrie acestea își schimbă programul de la ora 17:00 până la 22:00. Ce poți vizita?

Atomium e cel mai cunoscut simbol al orașului Bruxelles și găzduiește expoziții permanente, dar și expoziții temporare dedicate științelor exacte, dar și designului sau științelor umaniste. Clădirea e impresionantă în sine și atinge o înălțime de 102 m, cu o vedere panoramică deasupra orașului.

Atomium

Muzeul Regal al Armatei și Istoriei Militare include câteva mii de exponate și este cel mai mare muzeu militar din lume, cu zeci de avioane și o vedere panoramică deasupra orașului. 

Muzeul Instrumentelor Muzicale (MIM) adăpostește la rândul său una dintre cele mai mari colecții de instrumente muzicale din lume cu mii de instrumente, dar și încăperi speciale unde poți simți muzica, nu doar să o asculți, într-o experiență interactivă.

Muzeul de Științe Naturale include numeroase galerii dedicate animalelor care trăiesc în apă sau pe uscat, cu mii de exponate, dar și experiențe interactive pentru copiii care sunt purtați într-un tur virtual al evoluției vieții pe Terra. 

Muzeul de Artă Veche include colecții cu cele mai importante opere de artă ale secolelor trecute, în special a pictorilor flamanzi din secolele 17 și 18, printre ei Peter Paul Rubens sau Anthony van Dyck, și o colecție de 4000 lucrări donată la începutul secolului 20 de către colecționarul de Grez. 

Muzeul Magritte include una dintre cele mai importante colecții dedicată pictorului suprarealist. Muzeul a fost deschis în 2009 și e situat chiar în centrul orașului Bruxelles, în Palatul regal. 

Bruxelles (3)

Citybreak-ul scos la licitație este pentru 2 persoane și include bilet de avion București-Bruxelles-București cu compania aeriană Tarom, taxe de aeroport, 3 nopți cazare cu mic-dejun la hotel Leopold 4*. Plecare: 16 octombrie 2015.  Prețul de listă al pachetului este de 2.520 lei. Licitația se închide automat atunci când o ofertă este egală cu sau depășește 2.327 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *