Top 5 lucruri romantice în Lisabona. Licitează de la 1 leu!

În doar 2 săptămâni poți ajunge într-un oraș modern, dar totodată pitoresc, cu clădiri colorate care se înalță de-a lungul străzilor pline de viață. O să fii surprins de balcoanele prietenești cu haine care atârnă de la ferestre și de tramvaiele care vin parcă din secolul trecut. Dacă vrei să ajungi în cea mai nouă zonă a orașului, tot ce trebuie să faci e să mergi pe jos 5 km sau să iei un mijloc de transport și ești în Doca Alcântara, de unde vezi în depărtare faimosul pod construit deasupra râului Tejo Tagus. Dacă nu ești convins, atunci îți mai dăm câteva idei romantice cu activități pe care le poți încerca la fața locului.

Lisabona (3)

Top 5 lucruri romantice în Lisabona

1. Chiar dacă e luna octombrie și apa Oceanului Atlantic poate nu tocmai potrivită pentru înot, poți face o plimbare pe plaja orașului care se află la doar 30 de minute de centru, ba chiar poți să prepari, pe fugă, un picnic cu două sandvișuri tradiționale portugheze bifana sau prego.

2. Explorează alături de perechea ta Belem, la doar 6 km de centrul orașului, cartierul plin de istorie și de poveștile nespuse ale unei capitale mai vechi decât Roma. Cele mai populare atracții sunt Turnul Belém, inclus în patrimoniul UNESCO și Mânăstirea Jerónimos, cel mai important lăcaș de cult din Lisabona, cu o arhitectură inedită și ornamente marine pe care nu le vei mai vedea în altă parte. 

Lisabona (5)

3. Vizitați împreună una dintre cele mai frumoase clădiri din perioada Romantică, Palatul Ajuda, fostă reședință regală cu încăperi somptuoase, dintre care se evidențiază camera tronului. De asemenea, în Palatul Ajuda puteți admira o colecție impresionantă de picturi și sculpturi europene.

4. Dacă ajungi cu perechea ta în Lisabona trebuie numaidecât să mergeți la o seară cu muzică fado, de preferință într-un loc mai puțin plin de turiști, cu mese de lemn și meniu scris cu creta la intrare. Muzica fado e ritmul inimii portughezilor și seduce orice străin pentru că se spune că e muzica pe care o simți.

5. Am lăsat la urmă destinația ideală pentru o zi romantică petrecută în apropiere de Lisabona, în orășelul Sintra, cunoscut și ca paradisul romanticilor pentru că peisajele, castelele și priveliștile sunt de-a dreptul spectaculoase. Merită să vizitați Palacio da Pena, Castelo dos Mouros și Palacio Nacional de Sintra, care au fost cândva reședințe de vară ale familiei regale. 

Tu ce ne-ai recomanda?

lisbon bridge


Citybreak-ul în Lisabona este pentru 2 persoane și include bilet de avion  București-Lisabona-București cu compania aeriană Tap Portugal, taxe de aeroport, 3 nopți cazare cu mic-dejun la hotel As Lisboa 3*. Plecare: 12 octombrie 2015.
 Pretul de lista al pachetului este de 3.330 lei. Licitația se închide automat atunci când o ofertă este egală cu sau depășește 3.065 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *