Povești dulci din Lisabona. Citybreak la licitație!

Lisabona e una dintre capitalele liniștite ale Europei, un oraș cosmopolit cu numeroase muzee și catedrale, restaurante și cluburi, în care nu o să găsiți însă rumoarea din celelalte metropole europene. Totodată capitala Portugaliei rămâne un oraș boem cu cartiere vechi în care se aude muzică fado din cluburi și restaurante cochete. Mai mult, e musai să nu pierdeți din vedere că în Lisabona o să aveți parte de o bucătărie locală tare gustoasă și de zeci de cofetării cu cele mai fine deserturi.

Lisabona (4)

Alegeți repejor pachetul citybreak la Lisabona scos la licitație cu plecare în 10 decembrie, și bucurați-vă de vremea blândă din Lisabona, una dintre puținele capitale europe cu temperaturi medii de 15 ° C, chiar și în luna decembrie. Dacă ajungeți aici trebuie să încercați deserturile cunoscute în toată lumea cum ar fi Pastéis de nata, o tartă in miniatură umplută cu o cremă foarte gustoasă din gălbenuș de ou, lapte și zahăr, rețetă invetată de călugării la mânăstirea Jerónimos din Lisabona. Povestea spune că aceștia au vândut rețeta unei fabrici de zahăr locale, iar proprietarii fabricii au înființat ulterior Pastéis de Belém, locul unde puteți degusta cele mai bune dulciuri din Lisabona. 

Belem

 

pasteis de belem

pasteis

pasteis

Queijadas e al doilea desert care merită încercat, e făcut din aceeași cremă din gălbenuș de ou, zahăr și lapte, la care se adaugă brânză dulce, unt și cocos, și uneori scorțișoară.

quiejada

V-am mai putea povesti despre Arroz doce, o budincă de orez foarte specială, sau Bolo Rei, o prăjitură ca un inel din aluat cu fructe caramelizate, dar ne oprim aici pentru că am depășit numărul de calorii permise!


 Pachetul citybreak la Lisabona e pentru 2 persoane și include bilet de avion București-Lisabona-București cu compania aeriană TAP Portugal, taxe de aeroport şi 3 nopți cazare cu mic-dejun la hotel Botanico 3*. Plecare: 10 decembrie 2015. Preţul de listă al pachetului este de 3.330 lei. Licitaţia se închide automat atunci când o oferta este egală cu sau depăşeşte 3.060 lei. Intraţi să licitaţi aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *