Castelele din Sintra, ca rupte din basme

Orașul Sintra e la o jumătate de oră distanță de Lisabona, un refugiu ideal pentru o plimbare romantică în locul preferat al familiilor regale portugheze care se retrăgeau în Munții Serra în verile toride. Pe lângă temperaturile ceva mai scăzute, regii și reginele au fost pe rând cuceriți de frumusețea pădurilor din Sintra și de grădinile spectaculoase care se întind pe zeci de hectare. Urmăriți câteva imagini surprinse de trimișii Paravion în Portugalia și lăsați-vă fermecaţi.

DSC_9545

Ca majoritatea construcțiilor din Portugalia, și Palatul Național Pena a fost construit în armonie cu natura înconjurătoare, fiind ridicat pe verticală pe creasta unui deal. În zilele senine, Palatul Pena poate fi văzut tocmai din Lisabona. Construcția sa a început în secolul 11, în perioada maurilor, iar din secolul 12 a intrat sub stăpânirea regilor portughezi. Construcția vizibilă și astăzi datează de la sfârșitul secolului 17 când regele Ferdinand și Regina Maria a II-a s-au hotărât să transforme vechea mânăstire într-o reședință regală de vară. Palatul se remarcă prin exteriorul specific romantismului european, cu plăci ceramice glazurate pe exterior, secțiuni separate delimitate prin culori vii și turnulețe rupte parcă din poveștile medievale cu cavaleri. (Intrare Palatul Pena și Parc: 13.50 euro/adult).

Castelul Pena are o frumoasă grădină englezească și un interior copleșitor, minuțios ornat care datează de la începutul secolului 20 când familia regală portugheză a fugit în Brazilia. E înconjurat de 200 hectare de pământ cu grădini și păduri cu lacuri pe care plutesc nestingheriți nuferi colorați.

Palatul Quinta da Regaleira este un loc magic în inima orașului Sintra locuit de-a lungul secolelor de regi și regine, dar și de milionari excentrici. Palatul se găsește în Centrul Vechi al Sintrei și e ornant pe exterior cu figuri mitologice, turnulețe extravagante, ba are chiar și o fântână magică. La fel de impresionante și misterioase sunt și grădinile din jur cu flori sălbatice, grote ascunse, lacuri cu nuferi și fântâni, dar și lei și nimfete. Cele din urmă sunt doar niște statui. 

“Prelungeşte-ţi vara" e o campanie Paravion şi TAP Portugal prin care vă invităm să vă prelungiți orizonturile de vacanță și vară pe tot parcursul anului şi să descoperiți cele mai populare destinaţii TAP Portugal prin fotografii, clipuri şi poveşti culese chiar de la faţa locului. Călătoria în Sintra s-a realizat cu sprijinul agenţiei de turism Oasis Travel. Consultaţi cele mai bune oferte pentru  bilete de avion și vacanţe în Portugalia. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *