Lăcașuri religioase din apropierea Lisabonei. Fatima și Batahla

Dincolo de străduțele Lisabonei și de frumoasele castele romantice din Sintra, vă puteți aventura într-un tur de o zi a celor mai importante lăcașuri religioase din apropierea capitalei. Trimișii Paravion au fost acolo și s-au întors cu câteva clipuri și fotografii. Citiți mai departe și aflați câte o poveste despre Fatima și Batalha, dar și sugestii pentru rutele pe care le puteți lua, fie că luați trenul sau autobuzul.

Batalha

Fatima, loc de pelerinaj pentru milioane de creștini

Fatima e un oraș de doar 15.000 locuitorii, aflat la 145 km nord de Lisabona, pe coasta vestică a Portugaliei. Locul a devenit cunoscut pentru că Fecioara Maria li s-a înfățișat unor copii, trei la număr, în 1917, și timp de câteva luni au avut loc mai multe apariții miraculoase. În 13 octombrie 1917, 60.000 de oameni au fost martorii unui eveniment inedit cunoscut ca "ziua în care soarele a dansat", schimbându-și poziția pe cer de câteva ori, crescând în intensitate sau diminuându-și lumina. 

Fatima

Fatima

Fatima

Astăzi, în Fatima ajung anual milioane de credincioși, în special în lunile mai și octombrie, lunile pelerinajelor religioase. Basilica din Fatima include Capela aparițiilor, numeroase statui cu sfinți, dar și mormintele celor trei copii, doi dintre ei au murit înainte de a ajunge la vârsta maturității, și unul dintre ei, Lucia, a trăit până în 2005, timp în care și-a dedicat viața bisericii.

În Fatima puteți ajunge achiziționând un bilet de avion București-Lisabona, iar din Lisabona sunt numeroase mijloace de transport care vă vor duce direct în Fatima. Călătoria durează nu mai mult de o oră jumătate cu autobuzul, și aproximativ 1:40 minute cu trenul până în Fatima. Trebuie să schimbați trenul în Entroncamento. 

Bathala, o minunăție gotică copleșitoare

Mai impresionantă din punct de vedere arhitectural decât Basilica din Fatima, Bathala e o mânăstire situată în orașul cu același nume, de inspirație gotică, construită de portughezi în secolul 14 pentru a sărbători victoria împotriva castilianilor.

DSC_0167 batalha monastery unesco

Batalha

Biserica e inclusă pe lista UNESCO și merită să o vedeți dacă ajungeți în zonă. Din Fatima se ajunge foarte ușor în Bathala, cu numeroase autobuze puse la dispoziția turiștilor.

“Prelungeşte-ţi vara" e o campanie Paravion şi TAP Portugal prin care vă invităm să vă prelungiți orizonturile de vacanță și vară pe tot parcursul anului şi să descoperiți cele mai populare destinaţii TAP Portugal prin fotografii, clipuri şi poveşti culese chiar de la faţa locului. Călătoria în Fatima şi Batalha s-a realizat cu sprijinul agenţiei de turism Oasis Travel. Consultaţi cele mai bune oferte pentru  bilete de avion, hoteluri și vacanţe în Portugalia. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *