Óbidos, labirintul neștiut al Portugaliei

Obidos e un oraș romantic pitit între colinele Portugaliei, cu stăzi înguste, case și biserici albe, străzi pavate cu marmură, uși și ferestre gotice și nespus de multe flori, toate adunate în interiorul zidurilor unui fost castel medieval din secolul 12.

Obidos

Vă recomandăm să vizitați Obidos nu doar dacă plănuiți o escapadă romantică în afara Lisabonei, ci și dacă preferați o excursie de o zi într-un loc liniștit. Puteți petrece câteva ore bune pe străduțele labirintice, rătăcind printre căsuțele albe și puteți cumpăra chiar și câteva suveniruri scoase la vânzare de localnici. De asemenea, puteți vizita numeroasele biserici ridicate de famillile regale, dar și Muzeul orașului unde sunt expuse câteva picturi ale artiștilor locali.

Obidos

Dacă sunteți norocoși veți întâlni și artiști care improvizează cântece nostalgice chiar pe străzile orașului Obidos. De asemenea, vă recomandăm să vă cumpărați ciocolată și un lichior dulce portughez.

DSC_9977

Strada principală a orașului, Rua Direita, e singurul loc unde s-ar putea să dați peste turiști, dar e bine să vă aventurați și pe străduțele mai puțin umblate. Puteți petrece doar câteva ore în Obidos, dar la fel de bine puteți rămâne și peste noapte. Dacă alegeți cea de-a doua variantă, vă puteți caza într-un castel transformat în hotel, chiar deasupra orașului.

Obidos

DSC_9989

Urmăriți și câteva clipuri filmate de trimișii Paravion în urmă cu doar câteva săptămâni:

“Prelungeşte-ţi vara" e o campanie Paravion şi TAP Portugal prin care vă invităm să vă prelungiți orizonturile de vacanță și vară pe tot parcursul anului şi să descoperiți cele mai populare destinaţii TAP Portugal prin fotografii, clipuri şi poveşti culese chiar de la faţa locului. Călătoria în Obidos s-a realizat cu sprijinul agenţiei de turism Oasis Travel. Consultaţi cele mai bune oferte pentru  bilete de avion, hoteluri și vacanţe în Portugalia. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *