Ce merită văzut în Lisabona

Lisabona e una dintre capitalele europene în plină transformare, un loc plin de magie, culoare și istorie aflat la capătul lumii, pe coasta Oceanului Atlantic. În ultimii ani, toți mai mulți turiști din România au ajuns în Portugalia, întorcându-se pentru totdeauna cuceriți de cartierele pitorești, castelele romantice, străduțele înguste și muzica fado. E ușor să ajungeți în Lisabona, biletele de avion sunt ieftine, iar city break-urile perfecte chiar și în afara sezonului estival.

DSC_9405-2

Alfama e cel mai vechi cartier al Lisabonei, care îți lasă impresia unui sat medieval cu străzi înguste, piețe mici și biserici. În secolul 15 a fost cartier evreiesc, iar ulterior a devenit cartierul maurilor care i-au dat atunci numele de alhama (înseamnă primăvară sau baie termală), numit așa datorită apelor termale din zonă. Alfama e locul perfect unde merită să vă pierdeți în Lisabona pentru că veți descoperi câte o poveste frumoasă la fiecare pas, o piață cu suveniruri, un artist care improvizează pe stradă sau un balcon cu rufe colorate întinse pe sârmă care să vă bucure privirea. 

DSC_0014

Catedrala Sé, Lisabona fondată în secolul 12, recuperată de sub dominația maurilor, a fost ridicată pe locul unei foste moschee și a unei construcții romane. Catedrala a fost puternic afectată de cutremurul din 1755, și recondiționată în secolul 19. Astăzi e unul dintre simbolurile orașului și merită vizitată de orice turist care ajunge în Lisabona. 

Torre de Belém, Lisabona e un simbol ridicat în capitala Portugaliei pentru a marca descoperirile noilor teritorii de către navigatorii portughezi. Turnul este inclus în patrimoniul UNESCO și se află chiar pe malul Râului Tejo, ce străbate Lisabona. Proiectat de Francisco de Arruda în secolul 16, Turnul Belem avea rolul de a proteja portul Lisabonei de invadatori. Intrarea e 6 euro pentru adulți, respectiv 3 euro pentru copii.

DSC_9838 belem tower

Panoramă Praça do Comércio, Lisabona, Portugalia e una dintre cele mai impresionante piețe din Lisabona, care făcea legătura între port și oraș, fiind principala intrare maritimă în oraș în urmă cu câteva sute de ani.

DSC_9120 place du comerce

În partea nordică a Pieței de Comerț se găsește Arcada care face legătura cu Rua Augusta, una dintre arterele principale ale Lisabonei, cunoscută pentru numeroasele magazine unde puteți face cumpăraturi. Puteți admira statuia lui Vasco de Gama (nvaigator portughez) și Marquês do Pombal unul dintre cei responsabil cu reconstrucția Lisabonei după cutremurul din 1755.

DSC_9104 rua augusta

Urmăriți câteva clipuri filmate în Lisabona și programați-vă următoarea călătorie:

Plimbare cu tramvaiul prin Lisabona

Străzile înguste din Lisabona

Centrul vechi, Lisabona

“Prelungeşte-ţi vara" e o campanie Paravion şi TAP Portugal prin care vă invităm să vă prelungiți orizonturile de vacanță și vară pe tot parcursul anului şi să descoperiți cele mai populare destinaţii TAP Portugal prin fotografii, clipuri şi poveşti culese chiar de la faţa locului. Călătoria în Lisabona s-a realizat cu sprijinul agenţiei de turism Oasis Travel. Consultaţi cele mai bune oferte pentru  bilete de avion, hoteluri și vacanţe în Lisabona. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *