Ce trebuie să ştiţi dacă veţi călători în Paris în perioada următoare

Parisul este una dintre destinațiile cele mai iubite de către turiștii români, dar în urma tristelor evenimente din capitala Franței, tot mai mulți dintre ei aleg să renunțe la pachetele achiziționate, iar foarte puțini mai rezervă în această perioadă bilete de avion spre Paris. Persoanele care mai călătoresc sunt oamenii de afaceri, care au decis să nu își amâne deplasările. 

Paris

sursă foto: contul instragram @yesmyfriend

Potrivit datelor noastre şi ale celor furnizate de colaboratori, atât companiile aeriene, cât și hotelurile nu percep taxe pentru anularea rezervărilor, chiar oferă posibilitatea contramandării sejurului. Prețul pachetelor turistice a scăzut la rândul său, astfel că, un city break la Paris ajunge de 1 decembrie la doar 230 euro. Chiar și lanțurile hoteliere au scăzut prețurile pentru perioada următoare pentru a încuraja turiștii să revină în Franța, și în mod particular în Paris.

Care e poziția oficială MAE?

Potrivit informațiilor furnizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, Franța nu se află la momentul de față pe lista țărilor cu "avertisment de călătorie", ci are doar un avertisment de "măsuri de securitate sporite". 

Informații utile. Transport și obiective turistice

În momentul de față, Aeroportul Internațional Charles de Gaulle funcționează la parametri normali cu posibile întârzieri, așa cum au anunțat pe site-ul lor. Același lucru se întâmplă și cu celelalte mijloace de transport în comun, ori majoritatea afacerilor. Biroul Oficial de Turism din Paris a anunțat că Piața de Crăciun va rămâne închisă până în 19 noiembrie, urmând ca apoi să fie redeschisă.

Obiectivele turistice și muzeele au fost închise temporar pentru că Franța a decretat doliu național timp de 3 zile, din 14 până în 16 noiembrie. Începând cu 18 noiembrie, potrivit Biroului Oficial de Turism, Catedrala Notre-Dame a fost redeschisă pentru public, același lucru s-a întâmplat și cu Parcul Disneyland, ori cu majoritatea muzeelor. Sunt încercări de adaptare din partea parizienilor care își doresc o apropiere treptată de normalitate.

Ce s-a schimbat?

Pe stradă și în zonele aglomerate ale orașului s-au mărit numărul forțelor de ordine și măsurile de protecție pentru a asigura siguranța locuitorii, dar și a turiștilor. Măsurile de protecție din aeroporturi și de la granițele țării au crescut pentru a evita orice posibile repercursiuni.

Care este poziția Paravion.ro?

"Considerăm că putem ajuta Parisul cel mai bine în acest moment prin promovarea acestuia ca destinație de vacanță. Francezii au nevoie să se reîntoarcă la o viață normală, iar o viață normală înseamnă un oraș plin de turiști. Prin urmare, vom continua să promovăm Parisul ca destinație de Sărbători", afirmă Remus Vișan, Managing Director al Paravion.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *