#ParavionLIVE din Praga • Andrei Porosanu

În aprilie, la finalul concursului "Fii Paravion Superstar!", juriul Paravion.ro a ales 7 finaliști, pe care i-a cunoscut în cadrul interviurilor ţinute la sediul Paravion. Dintre aceştia, unul singur şi-a adjudecat titlul de Paravion Superstar, însă pentru că montajele care au ajuns în finală au fost toate extraordinare, membrii juriului au decis că toţi finaliştii merită premiaţi. În ce a constat premiul? Un city break la Praga. Trei dintre ei s-au întors deja din expediţia cehă, iar săptămânile acestea ne vor împărtăşi fiecare ce şi cum a înţeles despre Praga, capitala elegantă și întotdeauna surprinzătoare.

panorama 3

Andrei Porosanu este cel mai tânăr finalist al competiţiei "Fii Paravion Superstar!", iar clipul cu care s-a înscris a impresionat juriul prin viziunea foarte urbană şi relaxată asupra unei călătorii la Londra. Andrei a călătorit acum pentru prima dată în Cehia și spune că s-ar reîntoarce oricând alături de prietena lui, având în vedere că Praga are nespus de multe lucruri de oferit, inclusiv locuri romantice de văzut. L-am rugat pe Andrei să ne răspundă la câteva întrebări și să ne spună o povestioară din mini-vacanța lui. Îi mulțumim pentru răspunsuri și îi dorim să zboare cât mai curând, din nou, spre Praga :)

Praga într-un cuvânt:

Andrei Poroșanu: Tradiție.

Ce ai vizitat?

AP: Am vizitat Castelul Praga unde am mers special la catedrala “Sfântului Vitus” și “Turnul Daliborka”. Apoi, am vizitat “Podul Karol”, Grădina Zoologică, Grădinile “Wallenstein”, Turnul “Daliborka”, Teatrul Național, “Casa care dansează”, Turnul “Jindriska” și Centrul vechi unde se regăsesc “Ceasul astronomic” și Biserica “Tyn”.

Ce trebuie văzut numaidecât? De ce?

AP: Tot orașul :) Abia mă pot decide. Dar pentru că mă pui în această situație voi merge pe Castelul din Praga. Este un loc spectaculos, impunător și plin de istorie. Nici grădina zoologică nu trebuie ratată. Este una dintre cele mai frumoase din Europa.

Care a fost cea mai frumoasă privelişte văzută în Praga?

AP: Din Castelul Praga, fără doar și poate. Nu mă mai săturam să admir priveliștea și nu mai știam din ce unghi să mai fac poze. Totul se vede atât de frumos și se observă cum Praga a știut să-și păstreze arhitectura tradițională. 

 

panorama 1

Care a fost momentul tău preferat din city break?

AP: În ultima seară a city break-ului, am mers în piața din Centrul vechi; m-am așezat pe jos, având în dreapta Ceasul astronomic, iar in stânga biserica Tyn. Stăteam acolo, mă uitam când la una, când la cealaltă, ascultam muzica venind de la “artiștii străzii”, cum îmi place mie să le spun, observam lumea, atmosfera și îmi părea rău că plecam în dimineața următoare acasă.

panorama 2

Care a fost cel mai cool sau tradiţional lucru pe care l-ai făcut?

AP: Am fost la Muzeul berii din Praga. Rămâne secret numărul berilor consumate :)

Care a fost cel mai bun lucru pe care l-ai mâncat?

AP: Desertul lor tradițional, “trdelnik”. Este absolut delicios. Amuzant este că “strămoșul” acestui produs este kurtos-colacul din Transilvania. În Praga am servit un astfel de produs, dar interiorul său conține căpșuni, iar la suprafață e acoperit cu frișcă. O minunăție. Iar lângă podul Karol este o patiserie dedicată acestui trdelnik cu nenumărate sortimente. Îl recomand.

Un bar ori restaurant care ti-a plăcut?

AP: Restaurantul Staromestska. Situat chiar în piața Centrului vechi, are o mâncare foarte bună și o priveliște drăguță.

Unde îţi poţi petrece serile în Praga?

AP: În Centrul vechi. Când se lasă seară, micuțele străzi din centru sunt pline de tineri și sigur găsești un club sau pub pe gustul tău. Știu că sunt și cluburi foarte frumoase, renumite în lumea tinerilor, dar nu am apucat să merg. Maybe next time.

Te-ai mai întoarce şi dacă da, pe cine ai lua cu tine?

AP: Categoric îmi doresc să mă intorc. Praga este un oraș superb, cu multe locuri de văzut, romantic. Deci, mi-aș dori să merg cu prietena mea.

Ne spui o povestioară din Praga care ţi-a rămas în minte?

AP: În prima zi, în drum spre hotel, eram într-o stație de metrou din apropierea aeroportului. Eram singur, într-un oraș nou, străin, și mă chinuiam cu harta în mână să văd unde trebuie să ajung. Așteptând metroul, intru în vorbă cu un băiat cerând indicații, dar aflu că și el este turist. După ce am stat de vorbă vreo 5 minute, în care aflu că este venit pentru ziua unui prieten de-al lui, îmi vine totuși ideea să-l întreb de unde este. “Bucharest”, răspunde el. “A frumos! Și noi ne-am chinuit în engleză în ultimele minute degeaba”. Ne-a bufnit pe amândoi râsul și ne-am urcat în metrou continuând să povestim despre planurile noastre pentru acel weekend.

panorama 4

Andrei a pus cap la cap secvenţele surprinse în Praga şi a creat un clip dedicat capitalei Cehiei, o destinaţie pe care a vizitat-o pentru prima dată.

Dacă doriţi să călătoriţi la Praga, aveţi la dispoziţie pe Paravion.ro oferte avantajoase pentru bilete de avion, hoteluri şi vacanţe de 1 decembrie şi de Crăciun.

"Fii Paravion Superstar" este o competiţie lansată de Paravion.ro în perioada 15 aprilie – 15 mai 2015, cu scopul de a găsi un entuziast de călătorii care să plece în cele mai populare destinaţii de vară Paravion.ro şi să transmită LIVE de la faţa locului cum sunt resorturile, care sunt cele mai bune hoteluri sau ce obiective trebuie musai vizitate. Urmăriţi online hashtag-ul #ParavionLIVE sau vizitaţi pagina dedicată călătoriilor Superstar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *