Podurile istorice din Porto

Din orice unghi ai surprinde orașul Porto, priveliștea e una romantică. Dar mai ales dacă privești clădirile fragile de pe unul dintre cele șase poduri ale orașului. Întinse deasupra râului Douro, ele fac legătura între Porto și Villa Nova de Gaia.

porto

Istoria Podurilor din Porto

Cel mai important și iubit pod e Dom Luis I, ridicat de un discipol al lui Gustave Eiffel. Cu mult timp în urmă, era considerat unul dintre cele mai lungi poduri metalice arc din lume. Cel mai vechi pod din Porto e Maria Pia ridicat de Gustave Eiffel la sfârșitul secolului 19. Deși astăzi nu mai e folosit, a fost păstrat ca monument, fiind un reper important pentru localnici. Unele dintre cele mai frumoase priveliști pot fi văzute de pe Podul Arrabida, deschis în 1963. Celelalte trei poduri sunt mai puțin cunoscute turiștilor, dar merită văzute măcar din depărtare.

DSC_0388

Infante D. Henrique e cel mai nou pod ridicat în Porto, și se remarcă prin simplitate și eleganță, Freixo e cel mai izolat dintre toate, și se află în partea estică a orașului, iar Sao Joao e un pod futurist minimalist ridicat la sfârșitul secolului 20.

Mini-croazieră pe râul Douro

Dacă vreți să mergeți într-o mini-croazieră, trebuie să știți că plecarea se face din Gaia, unde urmează să vă îmbarcați într-o barcă "rabelo", pentru un tur pe apă al orașului Porto. În trecut, aceleași vase erau folosite pentru a aduce în oraș vinurile portugheze depozitate în cramele din Dealurile Douro. Întâmplarea face că puteți servi un pahar de vin chiar în timpul mini-croazierei. Cu un ochi la peisaj, și unul la pahar vă puteți relaxa și admira Biserica Massarelos, Biserica Sao Francisco, Podul Dom Luis I, podul Maria Pia, Saint Joao sau Frexio.

porto

porto

porto

porto

porto

porto

Trimișii Paravion au ajuns în Porto într-o zi mai puțin însorită, dar această mică inconveniență nu l-a împiedicat pe Costin să filmeze :)

“Prelungeşte-ţi vara" e o campanie Paravion şi TAP Portugal prin care vă invităm să vă prelungiți orizonturile de vacanță și vară pe tot parcursul anului şi să descoperiți cele mai populare destinaţii TAP Portugal prin fotografii, clipuri şi poveşti culese chiar de la faţa locului. Călătoria în Porto s-a realizat cu sprijinul agenţiei de turism Oasis Travel. Consultaţi cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și vacanţe în Porto. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *