Braga, orașul de lângă Muntele Sacru

Braga e al treilea oraș ca mărime din Portugalia, cunoscut pentru bisericile baroce cu totul deosebite, aerul medieval din Centrul Vechi, ori datorită procesiunilor religioase care se țin în Săptămâna Sfântă. Trimișii Paravion.ro au ajuns acolo și spun că orașul pare afundat într-o tihnă desăvârșită. 

DSC_0727

Prea puțini știu că Braga e și un oraș studențesc important din Portugalia, și că aici se află Universitatea do Minho. În Centrul Vechi al orașului sunt numeroase baruri și cafenele moderne pentru tineri, dar și localuri elegante pentru seniori. Multe dintre străzile înguste ale orașului sunt închise pentru mașini, așa că e un prilej numai bun să descoperiți împrejurimile la pas.

În 2012, Braga a fost declarată Capitala Europeană a Tineretului, titlu care anul trecut l-a purtat Cluj-Napoca. Urmăriți câteva fotografii făcute de Costin, câștigătorul Paravion Superstar, în Braga, Portugalia, și aflați povestea Muntelui Sacru din Braga, dar și a Mânăstirii Bom Jesus.

DSC_0729 bom jesus church

 

DSC_0740

DSC_0743

DSC_0744

Chiar și astăzi, Braga e un important centru religios în Portugalia. Legenda spune că așezarea a fost construită în apropierea unui munte sacru din perioada romană. Dacă vizitați Braga, trebuie să urcați la Mânăstirea Shrine of Bom Jesus, construită începând cu secolul 11. Aceasta pare ruptă din povești sau dintr-un regat neștiut de nimeni, asta datorită detaliile arhitecturale baroce deosebite. Tot aici e și Muzeul de Artă Religioasă, și dacă vă aventurați puțin prin împrejurimi, puteți descoperi cel mai bun loc pentru o priveliște panoramică deasupra orașului. 

DSC_0758

DSC_0759

DSC_0769 ​-

“Prelungeşte-ţi vara" e o campanie Paravion şi TAP Portugal prin care vă invităm să vă prelungiți orizonturile de vacanță și vară pe tot parcursul anului şi să descoperiți cele mai populare destinaţii TAP Portugal prin fotografii, clipuri şi poveşti culese chiar de la faţa locului. Călătoria în Braga s-a realizat cu sprijinul agenţiei de turism Oasis Travel. Consultaţi cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și vacanţe în Portugalia. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *