Tradiții de Revelion în lume

În cele mai multe locuri de pe glob, Revelionul este întâmpinat și sărbătorit alături de cei dragi sub focuri de artificii. La români, tradiția spune că cerul se deschide de trei ori în noaptea Sfântului Vasile, prilej numai bun pentru a vă pune câteva dorințe de mai bine. Dar care sunt cele mai populare obiceiuri de Anul Nou pe glob?

Revelion

Sursă foto: Shutterstock.com

Tradiții de Revelion în lume

  • În Turcia, tradiția spune că trebuie să porți lenjerie intimă de culoare roșie pentru a avea prosperitate în anul care urmează.
  • În Veneția, cuplurile sau cei care vor să fie un cuplu durabil se sărută în centrul orașului ca să umple de iubire anul care urmează. E o tradiție care se ține an de an în Piața Sf. Mark și care se repetă cam peste tot prin lume.
  • În Spania, localnicii mănâncă 12 boabe de struguri în timpul ultimelor bătăi de ceas din anul vechi pentru a avea prosperitate. De cele mai multe ori, își umplu paharele de șampanie cu cele 12 boabe de struguri, iar după ora 00:00 își toarnă șampania în paharele goale.
  • În Republica Dominicana, dominicanii deschid ușile și ferestrele pentru a alunga spiritele malefice și se îmbracă în culori aprinse care simbolizează câte o dorință pentru anul care urmează. Pentru că temperaturile sunt foarte ridicate, dominicanii sărbătoresc Revelionul pe plajă. 
  • Se pare că nu doar în România tradiția spune că primul oaspete care trebuie să îți intre în casă trebuie să fie bărbat, ci și în Anglia. Ba mai mult, acesta trebuie să aducă și daruri pentru un an cât mai îmbelșugat.
  • În China, ușa fiecărei case trebuie vopsită în roșu pentru a-i aduce gospodarului noroc și fericire în anul care urmează.
  • În Statele Unite ale Americii, una dintre cele mai cunoscute tradiții de Revelion e coborârea Mingii de Cristal (New York's Eve Ball) în Times Square, chiar înainte de ora 00:00.
  • În Olanda, localnicii ard brazii de Crăciun și lansează focuri de artificii în fiecare oraș pentru a arde anul vechi și a întâmpina noul an.
  • În Danemarca, musafirii care vin în vizită sau prietenii trebuie să spargă farfurii sau pahare de ușile gazdelor, semn că aceștia sunt înconjurați de cât mai mulți prieteni.
  • În Austria și Ungaria, tradiția spune că trebuie să mănânci friptură de porc pentru a avea belșug și reușite în anul care vine. 

Voi ce tradiții păstrați de Revelion?

*Sursă articol: 123newyear.com

Și pentru că în ziua de Anul Nou omul și lucruri se înnoiesc, e bine să vă puneți cel puțin un gând bun pentru anul care vine. Să aveți parte de un an nou lin, plin de bucurii și nenumărate călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *