Vacanţa copiilor • City break în Lisabona

În timpul vacanței din februarie, Paravion vine cu câteva propuneri de pachete city break în Lisabona, Praga, ori Paris. Chiar dacă Lisabona e cunoscută ca fiind una dintre destinațiile romantice ale Europei, e o alegere la fel de inspirată pentru un weekend alături de copii, iar marele avantaj e că vremea e destul blândă la capătul vestic al continentului european, cu temperaturi medii în jurul valorii de 15°Cchiar și în februarie.

Lisabona

La Oceanário din Lisabona, al doilea cel mai mare din Europa, puteți vedea patru acvarii imense care conțin viață marină din 4 oceane ale lumii, dar și pinguini, pe care copiii îi adoră. Oceanário e situat în Parcul das Nacões, iar intrarea pentru copii până în 4 ani e liberă. Pentru cei între 4-12, intrarea e 11 euro, iar pentru cei peste 13+, intrarea e 16 euro. O a doua oprire acvatică, de data aceasta, ar putea fi o plimbare cu feribotul pe râul Tangus. În funcție de ruta pe care o alegeți, un bilet cu feribotul costă între 1-3 euro/o călătorie.

Un alt loc care nu trebuie ratat e Museu da Marioneta, unde cei mici și nu foarte mici pot afla istoria marionetelor, pot urmări mici spectacole improvizate, ori chiar participa la work-shopuri. Muzeul a fost deschis în 1987 într-o fostă mânăstire. Iar dacă copilul care vă însoțește e un mic fizician sau savant, atunci trebuie să vizitați și Muzeul Electricității unde o să descoperiți împreună istoria electricității și o să vedeți turbine, motoare, ori busole. Muzeul poate fi la fel de fascinant și pentru adulți. 

Lisabona

Dacă urmează să călătoriți alături de copii până în 12 ani, un loc care o să-i fascineze la fel de mult ca viața subacvatică de la Oceanário din Lisabona e Grădina Zoologică. Vă puteți petrece câteva ore aici, vizitând animalele din regiuni geografice mai îndepărtate pe care cei mici nu le pot vedea chiar oriunde. Sau puteți merge doar în Parcul de distracții, Animax, care e chiar la intrarea în Grădina Zoologică. De obicei, copii mici sunt fascinați de jocurile și activitățile pe care le pot face într-un tărâm de poveste, unde pot învăța mai multe despre animale, înainte să le vadă în realitate. Costuri intrare Grădina Zoologică: 3-11 ani – 12.50 euro, 12+ – 17.50 euro.

În ultima zi, puteți vizita unul dintre castelele medievale din Lisabona, în special dacă mergeți însoțiți de copii peste 12 ani și vă sugerăm să folosiți, cel puțin o dată, tramvaiul din Lisabona, care urcă și coboară străzile abrupte din frumoasa capitală a Portugaliei, în același ritm, de vreo sută de ani.

Lisabona

Un buget mediu de vacanță pentru două persoane care include pachetul city break pentru 2 persoane (bilet de avion, cazare 3 nopți, mic dejun), intrarea la muzee, mese în oraș și transport urban avă ajunge în jur de 1.000 euro. Verifică toate ofertele city break disponibile pentru Lisabona.

Paravion îți propune câteva destinații city break pentru vacanța intertrimestrială dintre 6-14 februarie cu plecare din București. Poți vizita alături de copii sau în cuplu Lisabona de la 370 euro/persoană, Paris de la 268 euro/persoană sau Praga de la 185 euro/persoană. Pachetele citybreak includ prețul biletului de avion și cazarea pentru 2 sau 3 nopți. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *